În plin sezon de viroze respiratorii, InfoCons avertizează în legătură cu pastilele de supt

5 ianuarie 2023 | Sanatate
În plin sezon de viroze respiratorii, InfoCons avertizează în legătură cu pastilele de supt

În plin sezon de viroze respiratorii, InfoCons avertizează în legătură cu pastilele de supt

Asociația InfoCons a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip comprimate de supt din care rezultă că toate pastilele ale căror etichete au fost supuse ” radiografiei ” conţin E-uri, numărul maxim fiind 6, iar pe aproape 70% din etichete nu este menţionată cantitatea de zahăr, relatează Agerpres.

„Suntem în perioada de viroze şi de gripă. Dar oare gripa şi răceala pot trece dacă ne tratăm cu zahăr, sare sau diferite E-uri? Sau ar trebui să luăm nişte medicamente care să ne ajute cu adevărat? Haideţi să citim cu atenţie eticheta şi să înţelegem că este posibil să cumpărăm zahăr, sare şi E-uri, la un preţ extrem de mare, când am putea cumpăra medicamente, poate cu un gust nu atât de bun, o culoare nu atât de atrăgătoare, nu atât de dulci, dar să dăm banii exact pe ceea ce avem nevoie”,

a afirmat Sorin Mierlea – Preşedinte InfoCons.

Și în acest caz, Aplicația Gratuită InfoCons este utilă, deoarece fiecare consumator are posibilitatea de a obține informații legate de cantitatea de zahăr, sare sau aditivi alimentari din produsele pe care le cumpărăm, inclusiv pastilele de supt:

Info Cons aplicatia

„Acasă sau la supermarket , scanează codul de bare de pe produsele pe care vrei să le consumi pentru a afla instant :
– ingredientele ;
– numărul și tipul aditivilor alimentari ;
– alergeni ;
– calorii ;
– zahăr ;
– sare .
Salvează produsele preferate în lista cu produse salvate pentru a-ți crea meniul zilnic, rețete sau gustări.”

În plus, aplicația InfoCons pune la dispoziția consumatorilor alertele rapide, în timp real, de la nivelul Uniunii Europene.
Mai exact, alertele pentru produsele alimentare și non-alimentare vin însoțite de informații precum țara care notifică, motivul și riscul, detalii despre produs și producător, imagini etc., potrivit informațiilor publicate pe pagina oficială InfoCons- Organizație pentru Protecția Consumatorilor.

Tot în această aplicație există si funcția SOS, cu ajutorul căreia consumatorii au acces direct la numerele de urgență la nivel județean , național și internațional precum : ambulanță, poliție, protecția consumatorilor, poliția de frontieră, mediu, telecomunicații etc .

( surse info, foto : agerpres.ro, fb InfoCons)

Alte Articole

Puncte de PRIM AJUTOR deschise în județul Tulcea pe perioada caniculei

Puncte de PRIM AJUTOR deschise în județul Tulcea pe perioada caniculei

11 iulie 2024

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a publicat listele cu punctele de PRIM AJUTOR din municipiul Tulcea și din celelalte localități tulcene, ce funcționează în perioadele de caniculă pentru persoanele…

CISTESTE MAI MULT
Cum putem reduce riscurile expunerii la soare

Cum putem reduce riscurile expunerii la soare

10 iulie 2024

  Pe lângă temperaturile mari pe care trebuie să le suportăm în aceste zile caniculare, este foarte important să nu uitam de radiațiile ultraviolete și deci de riscurile expunerii la…

CISTESTE MAI MULT