Stiri din tulcea

În doar o zi, polițiștii tulceni au dat amenzi de aproape 30.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

11 octombrie 2021
În doar o zi, polițiștii tulceni au dat amenzi de aproape 30.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

În doar o zi, polițiștii tulceni au dat amenzi de aproape 30.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu acest virus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, precum și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului.
La activităţile desfășurate au fost verificate peste 80 de societăți comerciale, precum şi 20 de mijloace de transport și totodată legitimate peste 840 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare de aproximativ 28.500 de lei.
Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde aceasta este obligatore și să nu se expună la riscuri. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!
declară IPJ Tulcea într-un comunicat de presă!
(Sursă info: comunicat IPJ Tulcea, Sursă foto: digi24.ro)