Stiri din tulcea

În doar o zi, IPJ Tulcea a dat 141 amenzi în valoare de 63.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID19

11 noiembrie 2021
În doar o zi, IPJ Tulcea a dat 141 amenzi în valoare de 63.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID19

În doar o zi, IPJ Tulcea a dat 141 amenzi în valoare de 63.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID19

120 de societăți comerciale din județ verificate, 40 de mijloace de transport controlate și  1.400 de tulceni legitimați. Acțiune desfășurată de forțele IPJ Tulcea în doar o zi, împreună cu jandarmi, polițiști locali și cei de frontieră.
În contextul instituirii stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, precum și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
controale politia covid 3 controale politia covid 1
Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului.
La activităţile desfășurate au fost verificate peste 120 de societăți comerciale, precum şi 40 de mijloace de transport și totodată legitimate peste 1.400 de persoane.
controale politie 2 controale politia covid 4 controale politia covid 2
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 141 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 63.000 de lei.
Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde aceasta este obligatore și să nu se expună la riscuri. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei! Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.
controale politia covid 5
precizează IPJ Tulcea într-un comunicat de presă.
(foto arhivă Poliția Română)