Stiri din tulcea

În Deltă sunt prea puține coșuri pentru reciclarea gunoiului!

21 iulie 2021
În Deltă sunt prea puține coșuri pentru reciclarea gunoiului!

În Deltă sunt prea puține coșuri pentru reciclarea gunoiului!

Una din problemele din Delta Dunării legate de colectarea plasticului o constituie numărul mic de containere pentru aceste deșeuri, atrag atenția reprezentanții WWF Romania pe pagina de socializare a organizaţiei pentru protecţia mediului înconjurător.

Este și concluzia trasă de un studiu efectuat recent în Delta Dunării de către studenții masteranzi ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, studiu întocmit pe baza proiectului „Patrula Zero Plastic”, derulat în rezervație de WWF Romania.

55,7% dintre repondenți spun că au observat existența unor pubele de colectare a gunoiului. Întrebați dacă pubelele sunt suficiente, 70,7% au răspuns că nu. Cu toții sunt de acord că zona Deltei Dunării ar trebui mai bine monitorizată din punct de vedere al deșeurilor aruncate la întâmplare!

De asemenea, 99,8% dintre respondenți sunt de părere că ar trebui aplicate amenzi drastice pentru cei care își abandonează gunoiul!

Au fost intervievate 170 de persoane, majoritatea cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani. Puteți citi studiul integral pe wwf.ro.