În acest weekend, jandarmii tulceni au aplicat amenzi în zona strict protejată Zagen

10 aprilie 2023 | Actualitate
În acest weekend, jandarmii tulceni au aplicat amenzi în zona strict protejată Zagen

În acest weekend, jandarmii tulceni au aplicat amenzi în zona strict protejată Zagen

Printre cele 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 lei, ce au fost aplicate de jandarmii tulceni în acest sfârșit de săptămână, se află și 3 sancțiuni pentru pescuitul recreativ în zona strict protejată Zagen, potrivit unui buletin informativ remis redacției de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea.

Pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, jandarmii tulceni au acţionat zilnic, în mod independent, dar şi în sistem integrat cu Poliţia și în acest weekend, au aplicat cele 26 sancţiuni, dintre care 7 avertismente, conform Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a Legii nr.171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, a Ordonanței de Urgență nr 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

În acest context, Jandarmeria Tulcea ne informează că a început prohibiția generală, pentru 60 de zile, în habitatele piscicole naturale, și că în apele care constituie frontieră de stat, măsurile de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii, se vor institui din data de 24 aprilie, pe o durată de 45 de zile.

10 sancțiuni contravenționale, dintre care 5 avertismente au fost aplicate pentru neprezentarea permisului de pescuit și pescuitul oricăror specii de pești sub dimensiunile minime legale.
2 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru trecerea animalelor domestice prin fondul forestier, fără aprobare legală.
5 sancțiuni contravenționale, dintre care 1 avertisment au fost aplicate pentru proferarea în public de injurii și expresii jignitoare
1 sancțiune contravențională a fost aplicată pentru utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor.
2 sancțiuni contravenționale dintre care 1 avertisment au fost aplicate pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice.
1 sancțiune contravențională a fost aplicată pentru refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității.
1 sancțiune contravențională a fost aplicată pentru tulburarea liniștii locatarilor prin producerea de zgomote.
1 sancțiune contravențională a fost aplicată pentru neluarea de către părinți a măsurilor necesare pentru împiedicarea minorului de la fapte de vagabondaj.

De asemenea, jandarmii tulceni au acordat sprijin la constatarea a 5 infracțiuni (lovirea sau alte violențe, furt, distrugere și conducere auto sub influența alcoolului) pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

(sursă info și foto : buletin informativ IJJ Tulcea)

Alte Articole

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT
Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

13 iunie 2024

Prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe teritoriul RBDD, stabilită pe o durată de 60 zile, este absolut necesară pentru a permite reproducerea naturală a resursei…

CISTESTE MAI MULT