În acest weekend, 100% șoferi tineri implicați în accidente sau depistați de polițiștii tulceni

27 mai 2024 | Actualitate
În acest weekend, 100% șoferi tineri implicați în accidente sau depistați de polițiștii tulceni

În acest weekend, 100% șoferi tineri implicați în accidente sau depistați de polițiștii tulceni

 

Din informațiile transmise de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Tulcea, referitoare la infracțiunile constatate de polițiștii tulceni și accidentele rutiere produse în județ la finalul săptămânii trecute, reiese că șoferii cărora li s-a întocmit dosar penal au vârste cuprinse între 23 și 34 de ani și mai mult, azi, 27 mai 2024, pe strada Orizontului din municipiul Tulceaun a fost oprit un tânăr șofer de 19 ani iar în urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Accident rutier pe DN 22 A

IPJ Tl accident rutier weekend 25 26 mai 24

La data de 26 mai 2024, în jurul orei 10:24, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 22 A a avut loc un accident rutier.
Polițiștii ajunși la fața locului, au constatat faptul că un bărbat de 27 de ani în timp ce conducea un autoturism pe relația localităților Nicolae Bălcescu – Nalbant datorită nerespectării regulilor privind depășirea , a intrat în coliziune cu un autoturism ce se deplasa din sensul opus de circulație.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto celui de-al doilea autoturism cât și rănirea pasagerului, aceștia fiind transportați la Spitalul Judetean Tulcea.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Accident rutier la intersecția străzilor Podgoriilor și Victoriei din municipiul Tulcea

IPJ Tl accident in Tl weekend 25 26 mai 24

La data de 26 mai 2024, în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza municipiului Tulcea a avut loc un eveniment rutier.
Lucrătorii ajunși la fața locului, au constatat faptul că, un tânăr de 23 de ani a condus un autoturism pe strada Podgoriilor, iar la intersecție cu strada Victoriei , nu a respectat regulile privind prioritatea și a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de către un bărbat de 20 de ani.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea unei persoane, pasager în cea de-al doilea autoturism, aceasta fiind transportată la Spitalul Județean Tulcea.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cercetat pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat și fără permis de conducere

-La data de 25 mai 2024, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mihai Bravu în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic, pe DJ 222 un autovehicul condus de către un bărbat de 23 de ani.
În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat faptul că, bărbatul nu deținea permis de conducere, iar autovehiculul nu era înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere

La data de 26 mai 2024, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Peceneaga au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității, a avut loc un eveniment rutier.
Polițiști ajunși la fața locului, au constatat faptul că, un bărbat de 34 de ani a condus un autoturism pe strada Trandafirului și a intrat în coliziune cu un alt autoturism.
Conducătorul auto în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,24 mg/L alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit faptul că, acesta nu deține permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive

La data de 27 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic în trafic, pe strada Orizontului, din municipiul Tulcea, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani.
În urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

(sursă info și foto : buletin informativ IPJ Tulcea)

Alte Articole

Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

19 iunie 2024

Ministerul Mediului (MMAP) și Coaliția PRO DEEE au lansat campania de informare și conștientizare: ”Predați spre reciclare echipamentele electrice și electronice defecte!” iar Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a…

CISTESTE MAI MULT
Cum să navighăm online în siguranță și în timpul pregătirilor pentru vacanță

Cum să navighăm online în siguranță și în timpul pregătirilor pentru vacanță

18 iunie 2024

A venit vara, vine și vacanța copiilor și ne pregătim de concedii, dar pentru a avea o vară lipsită de griji și fără incidente neplăcute, trebuie să ne formăm niște…

CISTESTE MAI MULT