Stiri din tulcea

În acest an, Ziua Europeană a Parcurilor este despre responsabilitate

24 mai 2023
În acest an, Ziua Europeană a Parcurilor este despre responsabilitate

În acest an, Ziua Europeană a Parcurilor este despre responsabilitate

”Clădind pe moștenirea noastră” – aceasta este tema anului 2023 de Ziua Europeană a Parcurilor, prin care suntem îndemnați ca, împreună, să creștem gradul de conștientizare cu privire la responsabilitatea pe care o avem de a păstra moștenirea naturală și culturală pentru generațiile viitoare, potrivit informațiilor publicate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Ziua Europeană a Parcurilor, ce se celebrează în fiecare an pe data de 24 mai, își propune să aducă oamenii mai aproape de natură și să conștientizeze cu privire la importanța frumuseții naturale din ariile protejate și la importanța conservării și a gestionării durabile a acestor locuri.

În plus, în acest an, de Ziua Europeană a Parcurilor sărbătorim și aniversarea celor 50 de ani ai Federației Parcurilor Naturale şi Naţionale din Europa – EUROPARC.
Ziua Europeană a Parcurilor a fost stabilită în 1998, prin decizia Adunării Generale a EUROPARC, deoacere în data de 24 mai 1909 au apărut primele parcuri naţionale din Europa, prin decizia autorităţilor din Suedia de a transforma nouă parcuri în parcuri naţionale.

(surse info, foto : fb ARBDD, fb romfilatelia)