Stiri din tulcea

În acest an sunt 4 specii de pești ce trebuie eliberate după capturare

16 iunie 2021
În acest an sunt 4 specii de pești ce trebuie eliberate după capturare

În acest an sunt 4 specii de pești ce trebuie eliberate după capturare

În cazul în care nu ați reușit să citiți în întregime legislația din acest an privind pescuitul pe teritoriul RBDD, atunci vă anunțăm că au apărut cateva modificari, printre care faptul că în afara perioadelor de prohibiție, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor știucă, șalău, somn și crap este permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (metoda „catch and release”), după cum a menționat și ARBDD pe pagina sa oficială, într-o postare în care este prezentat un exemplu de încălcare a prevederilor legale : pescari care nu au eliberat captura de somn, una din speciile protejate în acest an și în afara perioadei de prohibiție și in plus, au reținut și exemplare subdimensionate, ceea ce este de asemenea interzis.

Pentru toate detaliile necesare celor ce doresc sa pescuiasca în Rezervația Biosferei Delta Dunării, pe pagina oficială a instituției – https://www.ddbra.ro – exista prezentarea Condiții de acces și de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, ce poate fi vizualizată direct sau descărcată pe calculator sau telefon.

Extrase din legislație:
Conform prevederilor Ordinului nr. 342 din 28 mai 2008 privind dimensiunile minime individuale ale resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, pe specii, care pot fi capturate din mediul acvatic, publicat în Monitorul Oficial nr. 410 din 2 iunie 2008.
• lungimea peștelui stabilită pentru pescuit este determinată prin măsurarea distanței de la vârful botului până la baza înotătoarei caudale.
• puietul și exemplarele de pești capturate sub dimensiunile minime prevăzute sau exemplarele de specii strict protejate vor fi deversate în mod obligatoriu în apă, în stare vie.
• se interzice pescuitul sturionilor, exemplarele capturate accidental din această specie fiind deversate în mod obligatoriu în apă, indiferent de starea acestora.