Împrumut de aproape 88 de milioane de lei pentru reabilitarea urgentă a 22 de kilometri de străzi din municipiu

17 februarie 2022 | Economie
Împrumut de aproape 88 de milioane de lei pentru reabilitarea urgentă a 22 de kilometri de străzi din municipiu

Împrumut de aproape 88 de milioane de lei pentru reabilitarea urgentă a 22 de kilometri de străzi din municipiu

Un contract de accesare a unui grant în valoare de 87.078.150 lei a fost semnat ieri de primarul Ștefan Ilie pentru două proiecte de reabilitare și modernizare a 22 de kilometri de străzi din municipiu.
stefan ilie semnare contract imprumut strazi
Este vorba de:
I. ÎMPRUMUT – Proiect 1. (12 km) – REABILITARE ȘI MODERNIZARE SISTEM RUTIER ȘI LUCRĂRI TEHNICO-EDILITARE, STRĂZI TRASEE AUTO: Alexandru cel Bun, I.L.Caragiale, Forestierului, Corneliu Gavrilov, Dumitru Ivanov, Militari, Păcii-Tronson 1, Păcii-Tronson 2, Plugarilor (tronson)
II. ÎMPRUMUT – Proiect 2. (10 km) – REABILITARE ȘI MODERNIZARE SISTEM RUTIER ȘI LUCRĂRI TEHNICO-EDILITARE, STRĂZI ZONA VEST: Victoriei, Bucovinei, Delfinului, Buna Vestire, Dobrogeanu Gherea – Mihail Kogălniceanu, Libertății, Antenei, Eroilor, Maior Andrei Grigore, Trandafirilor, Traian, Oițelor, Mircea Vodă, Toamnei, Rezervorului, Podgoriilor, Cicoarei, Pelinului, Alunișului, Războieni, C. A. Rosetti
Primarul preconizează că lucrările vor începe în Mai sau Iunie!
stefan ilie imprumut strazi
Știu că prioritatea este reabilitarea străzilor și că este cea mai așteptată de tulceni. Am început de la zero, iar anul trecut am reușit să facem studiile aferente acestor lucrări, care au cuprins etape de:
– inventariere (domeniul public era în mare parte neinventariat);
– cadastrare (pentru domeniul public inventariat);
– analize ale infrastructurii de apă potabilă, menajeră, pluvială;
– identificarea soluțiilor pentru introducerea cablurilor în subteran și eliminare a stâlpilor din beton (canalizație subterană).
Toți acești pași sunt necesari pentru o reabilitare integrală și durabilă a rețelei de străzi, fără a mai fi necesare intervenții ulterioare la rețelele de apă, canalizare etc.
Suma va acoperi două proiecte de modernizare străzi. În total, anul acesta sunt scoase la licitație pentru proiectare și execuție un număr de 5 proiecte mari pentru străzi, care însumează peste 60 de km. Le puteți regăsi mai jos, grupate în funcție de sursa de finanțare.
a declarat primarul Ștefan Ilie.
Celelalte trei proiecte europene de anvergură și în premieră pentru străzile din municipiul Tulcea sunt următoarele:
  • FINANȚARE EUROPEANĂ – Proiect (7 km). Reabilitarea străzilor Babadag, Isaccei, Eternității, Mahmudiei.
  • PNI (Programul Național de Investiții „A. Saligny”) 1. (16 km). REABILITARE ȘI MODERNIZARE SISTEM RUTIER, MUNICIPIUL TULCEA: 9 Mai, Silvestru, Pictor Al Ciucurencu, Pescarilor, Școalei, Prudenței, Dianei, Malcoci, Salcâmilor, Zimbrului, Agricultori, Elena Doamna, Călugăreni, Rozmarin, Aleea Mugurel, Aleea Păunului, Miron Costin, Aleea Miron Costin, Alea Războieni, Gazelei, Energiei, Horia, Cloșca, Crișan, Câmpului, Aleea Cristina, Aleea Meduzei, Pinului, Chiparosului, Socului, Al. Sulfinei, Viticulturii, Mahmudiei (tronson), Vărărie Baltă, Taberei, Rogozului, Racului.
  • PNI 2. (8 km). REABILITARE ȘI MODERNIZARE STRĂZI, MUNICIPIUL TULCEA, ZONA EST ETAPA I: 24 Ianuarie, Cuza Voda, Armeană, Concordiei – Tr. 1, Str. Concordiei – Tr. 2, Gloriei, Avram Iancu, Str. Salciilor, Mihai Viteazu tr 1, Mihai Viteazu Tr 2, Rahovei, Traian Vuia, Nicolae Balcescu, Str. George Georgescu, Plugarilor (tronson), Primaverii, Str. Prislav.

Iată o hartă a situației:

Ar putea fi o imagine cu în aer liber şi text care spune „vadimesm ÎMPRUMUT Proiect ÎMPRUMUT Proiect FONDURIEUROPENE FONDURI EUROPENE PNI PNI”

Deoarece circulă foarte multe dezinformări pe subiectul reabilitarea străzilor cu fonduri europene, trebuie să fac câteva precizări: În timpul mandatului meu, nu au fost disponibile spre accesare fonduri europene. La nivelul Comisiei Europene, finanțările se acordă în timpul unor exerciții financiare de 7 ani, ultimul exercițiu încheindu-se în 2020. În decursul anului 2022 se vor debloca fondurile europene pentru noul exercițiu financiar, valabil până în 2027. Am atras mai multe fonduri europene decât orice alt primar din județ și o voi face în continuare și pentru municipiul Tulcea. Pe cât de tardiv și de lent a abordat Primăria perioadele de finanțări 2007- 2013 si 2014-2020, pe atât de mult îmi doresc să nu pierdem startul în noul exercițiu financiar și să aplicăm pentru orice oportunitate de finanțare în folosul dezvoltării orașului.
a mai declarat primarul Ștefan Ilie.
(Sursă info și foto: Facebook Ștefan Ilie, Ilustrație: petitieonline.com)

Alte Articole

A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

10 iunie 2024

  Începând de azi, 10 iunie, românii care vor să economisească pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6%, respectiv…

CISTESTE MAI MULT
Doar 4 din 10 angajați folosesc frecvent inteligența artificială (AI) la birou

Doar 4 din 10 angajați folosesc frecvent inteligența artificială (AI) la birou

6 iunie 2024

  Aproape 35% (34,9%) dintre angajați spun că folosesc în mod regulat instrumente de inteligență artificială precum ChatGPT sau Gemini în sarcinile de la birou pentru a reduce volumul de…

CISTESTE MAI MULT