ÎmprEUnă împotriva dezinformării!

16 octombrie 2023 | Educatie
ÎmprEUnă împotriva dezinformării!

ÎmprEUnă împotriva dezinformării!

 

Reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat astăzi, 16 octombrie, o nouă platformă online dedicată combaterii dezinformării: „trUE – Adevărul gol-goluț”, ce își propune să vină în sprijinul publicului larg cu instrumente utile pentru identificarea știrilor false și a informațiilor distribuite în mediul online cu scopul de a dezinforma.

Potrivit celor publicate pe pagina oficială a Reprezentanței Comisiei Europene în România, 63% dintre români consideră că se confruntă deseori cu dezinformarea, 61% dintre români sunt de acord că dezinformarea este o problemă pentru România și 65% dintre români sunt de acord că dezinformarea este o problemă pentru democrație în general.

Din păcate, vorbim de un fenomen din ce în ce mai prezent atât la nivel global cât și în societatea românească și în acest context, Comisia Europeană în România a creat această platformă în care apar articole, studii de caz, materiale video realizate în colaborare cu influenceri, dar și materiale didactice ce pot fi folosite în timpul orelor de curs.

„Verifică! Verifică încă o dată! Ești sigur că e adevărat? Abia acum poți distribui!” – este doar unul din sfaturile concrete din articolele care demistifică cele mai populare informații false.

Platforma trUE – Adevărul gol-goluț oferă, printre altele :
– resurse gratuite dedicate combaterii dezinformării
– materiale didactice dedicate profesorilor, ce pot fi folosite în timpul orelor de curs
– mituri demontate
– informații despre acțiunile Uniunii Europene pentru combaterea dezinformării
– materiale realizate de influenceri care ne ajută să „traducem” informații uneori tehnice pe înțelesul tuturor.

(surse info, foto : fb comisia.europeana.in.romania, romania.representation.ec.europa.eu)

Alte Articole

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

17 iulie 2024

Printr-un ordin apărut la începutul acestei săptămâni, Ministerul Educației (ME) a stabilit o nouă metodologie de acordare a burselor, ce se va aplica din anul școlar 2024-2025 și care conține…

CISTESTE MAI MULT
Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

15 iulie 2024

Organizația Salvați Copiii România trage un nou semnal de alarmă legat de „copiii pierduți până la examene”, adică acei copii care nu au promovat sau care nici nu au ajuns…

CISTESTE MAI MULT