Idei de afaceri prezentate de elevi tulceni, mâine, la Teatrul „Jean Bart”

29 mai 2023 | Educatie
Idei de afaceri prezentate de elevi tulceni, mâine, la Teatrul „Jean Bart”

Idei de afaceri prezentate de elevi tulceni, mâine, la Teatrul „Jean Bart”

 

Elevii și profesorii interesați de domeniul antreprenorial, cât și antreprenorii ce doresc să le fie suport sunt invitați să participe mâine, 30 mai, de la ora 12.00, la concursul de planuri de afaceri organizat la Teatrul „Jean Bart” din municipiu, după cum a anunțat, printr-un comunicat, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – filiala TULCEA.

Este vorba de un eveniment cu care se încheie „Maratonul de Educație Antreprenorială” organizat de CONAF Tulcea, împreună cu INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN și al cărui start s-a dat în prima zi din luna martie 2023, prin organizarea de ore de educație antreprenorială susținute de către antreprenori locali în liceele din municipiul Tulcea.

Întâlnirile cu elevii au avut loc în următoarele licee:
– Liceul Tehnologic „ Brad Segal “;
– Colegiul Economic „ Delta Dunării “;
– Liceul Teoretic „ Grigore Moisil ”;
– Colegiul Dobrogean „ Spiru Haret “.

Potrivit informațiiilor transmise de organizatori, la concursul de mâine vor participa 8 echipe din cele 4 licee tulcene, din care 3 vor fi selecționate pentru etapa națională care va avea loc la București, pe data 12 iunie 2023.

Elevii tulceni vor prezenta planurile de afaceri unui juriu, format din antreprenori de renume, ce va puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei precum și modalitatea de prezentare a planului de afaceri în cadrul concursului.

Pe lângă antreprenori cu notorietate din întreaga țară și bineînțeles elevi și profesori din liceele tulcene, la eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai autorităților locale.

Maratonul de Educație Antreprenorială este organizat în baza Pactului pentru Educație Antreprenorială semnat anul trecut, la nivel național.
Mai exact, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) împreună cu Ministerul Educației – (ME) au semnat, pentru o perioadă de 4 ani, protocolul privind „Pactul pentru Educație Antreprenorială” prin care susțin dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, prin modalități noi și creative de predare și învățare.

Educația antreprenorială reprezintă o prioritate în asigurarea unei educații adaptate la nevoile economice ale României, cât și la valorile europene în contextul globalizării și al digitalizării la nivel mondial.
Consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre. Pe lângă contribuția adusă la crearea întreprinderilor sociale și la înființarea de noi întreprinderi, educația antreprenorială îi va ajuta pe tineri să își dezvolte capacitatea de inserție profesională și să manifeste un spirit „intraprenorial” mai accentuat în activitatea lor din cadrul organizațiilor existente, la nivelul sectoarelor social, public și privat,
scrie în comunicatul de presă CONAF Tulcea.

„Am descoperit copii cu idei geniale de afaceri și ne-am dorit promovarea lor atât la nivel local cât și la nivel național. Ne-am propus să aducem ca speakeri și membri ai juriului antreprenori cu notorietate, business angels, persoane care pot deveni mentori pentru generația actuală de liceeni. Mă bucur că un astfel de maraton are loc la Tulcea si sper ca pe viitor sa repetam experienta si sa le fim alaturi elevilor care doresc sa paseasca pe acest taram plin de adrenalina al antreprenoriatului ”,
a afirmat Paula Vals – Președinte CONAF Tulcea.

(surse info, foto : comunicat de presă CONAF Tulcea, fb CONAF-Tulcea)

Alte Articole

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

20 iunie 2024

Elevii din județul nostru care doresc să urmeze unul sau mai multe cursuri organizate de Palatul Copiilor Tulcea sau părinții / bunicii acestora, în cazul copiilor mai mici, trebuie să…

CISTESTE MAI MULT
Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

19 iunie 2024

Aproximativ 180 de preșcolari și școlari, cât și personal didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Jurilovca, au participat ieri, 18 iunie, la un exercițiu de alarmare – evacuare, potrivit informațiilor publicate…

CISTESTE MAI MULT