ICEM Tulcea ne invită la un nou vernisaj la Casa Avramide

7 aprilie 2023 | Cultura
ICEM Tulcea ne invită la un nou vernisaj la Casa Avramide

ICEM Tulcea ne invită la un nou vernisaj la Casa Avramide

 

Marți, 11 aprilie, la ora 15:00, la Casa Avramide din municipiul Tulcea  va avea loc vernisajul expoziției „Robert Lőrincz: O incursiune în universul creativ”.
Expoziția va fi deschisă timp de 10 zile, în perioada 11 – 20 aprilie 2023.

Artist emergent al momentului, Robert Lőrincz (n. 1995, Sfântu Gheorghe, Covasna) explorează și redescoperă puterea vizualului inspirat din mitologie și simbolism. Personajele sale, puternic individualizate prin detalii precum vestimentația sau trăsăturile fizice, sunt surprinse într-o stare de reverie profundă, creând un spațiu an-istoric, scrie în comunicatul de presă remis redacției de Laura Guțu, muzeograf ICEM Tulcea.

ICEM Tl expo Robert Lorincz ex. april 23

Robert Lőrincz și-a finalizat studiile la Facultatea de Pictură a Universității de Artă și Design din Cluj Napoca (master – 2019 și licență – 2017). Este, de asemenea, absolvent al Liceului de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, jud. Covasna (promoția 2014).
Între anii de școală, a avut parte de o mulțime de premii și succese, cel mai notabil fiind câștigat în 2013 la Concursul Național pentru Tinere Talente „Carmen Sylva”, categoria Pictură, cu 5 lucrări, prezentate la expoziția temporară de la Castelul Pelișor din Sinaia sau distincția cu diplomă și medalie la Gala festivă pentru aniversarea a 550 de ani a orașului natal, în luna decembrie din 2011, la Teatrul „Tamási Áron”

„Robert Lőrincz: O incursiune în universul creativ” este o expoziție ce radiografiază întrebările pe care și le pune artistul despre lume, despre bine și rău, vicii și tot ceea ce îl definește pe el și compasul său moral. Adesea autoironic, Robert își chestionează propriile sale trăiri și gânduri prin reprezentări adesea întunecate ale lumii interioare și înconjurătoare.
Cu sprijinul librăriilor Humanitas, expoziția va avea parte inclusiv de un eveniment conex. Un book club bazat pe interesele literare ale artistului Robert Lőrincz. Cei înscriși vor primi la vernisaj o copie a cărții scrise de Emil Cioran, „Demiurgul cel Rău” și vor fi așteptați ulterior la finisaj pentru o discuție alături de artist și curator despre temele regăsite în carte și modul în care se pot traduce în spațiul vizual.
Publicul este invitat să-l descopere pe Robert Lőrincz și arta sa, alături de o incursiune literară prin care putem înțelege mai bine influențele și interesele artistului.

Iselin Huluba, curator

Expoziția este organizată de Sineva (Platformă de achiziții, promovare și evaluare a artei românești), alături de Institutul de Cercetări Eco-muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, prin intermediul Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-dobrogean (Muzeul de Artă și Casa Avramide).

(sursă info și foto : comunicat de presă ICEM Tulcea)

Alte Articole

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

18 iunie 2024

Serile de film organizate de Tulcea Film Society au avut loc, până acum, la Casa Avramide din municipiu, dar începând de mâine, 19 iunie, și până duminică, 23 iunie 2024,…

CISTESTE MAI MULT
Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

11 iunie 2024

Muzeul de Artă Tulcea din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea ne invită la deschiderea expoziției „3 dialoguri cu natura”, ce va avea loc în această vineri, 14…

CISTESTE MAI MULT