Stiri din tulcea

Horia Teodorescu: Spitalul Județean de Urgență Tulcea va fi un adevărat centru de sănătate!

19 noiembrie 2021
Horia Teodorescu: Spitalul Județean de Urgență Tulcea va fi un adevărat centru de sănătate!

Horia Teodorescu: Spitalul Județean de Urgență Tulcea va fi un adevărat centru de sănătate!

În cea mai importantă unitate sanitară din judeţ, Spitalul Judeţean de Urgență Tulcea se derulează o serie de investiţii majore, care vor transforma unitatea într-un adevărat centru de sănătate, a relatat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea într-un reportaj dcnews.ro.

Spitalul Judeţean Tulcea va fi, din punctul meu de vedere, un centru de sănătate pentru tulceni. Sunt investiţii majore, sunt investiţii importante pentru sănătatea tulcenilor, şi aici mă refer la investiţiile în Spitalul de Psihiatrie, de Boli Contagioase şi Pneumo.

Investiţiile cele mai mari sunt în clădirea Spitalului Judeţean, o investiţie care presupune reabilitarea integrală şi dotarea spitalului, inclusiv un bloc operator cu şase săli de operaţii. De asemenea, sunt cuprinse investiţii şi în ambulatoriul din Tulcea, astfel încât tot ceea ce înseamnă domeniul Sănătăţii în judeţul Tulcea să să ajungă la un nivel aşa cum îl vedem la alte spitale de elită din ţară sau străinătate.

Era nevoie de aceste investiţii pentru că Spitalul Judeţean, judeţul Tulcea în general, se află într-o extremitate a României, iar tulcenii puteau fi trataţi, dacă apăreau cazuri deosebite, doar la Bucureşti, Constanţa sau în alte centre universitare

a explicat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, la DC News.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel principal, în special pentru zonele sărace și izolate si accesul sporit la servicii de îngrijire medicală primară a persoanelor sărace şi celor din zonele cu acces redus.

Scopul: reabilitarea, modernizarea și extinderea Clădirii Spitalului Județean de Urgență Tulcea, prin construirea unui nou corp de clădire în partea de nord-vest a spitalului ce va acomoda un Bloc operator nou prevăzut cu 6 săli de operație, proiectate și dotate la cele mai înalte standarde și exigențe, căruia i se alătură Departamentele ATI, Bloc de nașteri, Sterilizare, internarea de zi, explorări funcționale, secția de hemodializă, departamentul RMFB, prosectura și blocul gospodăresc, dar și conformarea acesteia la impunerile ISU, prin propunerea unei scări de acces/evacuare nouă în partea de sud a clădirii

(Sursă info și foto: dcnews.ro)