Horia Teodorescu: Într-o săptămână încep lucrările la noua Sală Polivalentă

21 februarie 2022 | Actualitate
Horia Teodorescu: Într-o săptămână încep lucrările la noua Sală Polivalentă

Horia Teodorescu: Într-o săptămână încep lucrările la noua Sală Polivalentă

Lucrările de contrucție la noua sală polivalentă din municipiu vor fi demarate în aproximativ o săptămână anunță Consiliul Județean Tulcea. De altfel,  președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a solicitat Companiei Naționale de Investiții (CNI) să urgenteze emiterea ordinului de începere a lucrărilor!
Horia Teodorescu 2
Mai exact, potrivit președintelui Horia Teodorescu, pentru ca lucrarea să fie finalizată în termenii contractuali, este imperios necesar ca lucrările să fie demarate cât mai curând. Astfel, „am fost la Compania Națională de Investiții, unde am purtat discuții în acest sens, iar, în urma acestora, ordinul de începere a lucrărilor va fi dat într-o săptămână”, după cum a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea.
În momentul de față, Consiliului Județean Tulcea îi revine numai gestionarea utilităților, restul componentelor în contextul execuției noului obiectiv căzând în sarcina CNI, care, la finalul lucrărilor, va preda înapoi noua sală deținătorului de drept, Consiliul Județean Tulcea.
A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru viitoarea sală polivalentă din municipiul Tulcea
Contractul de proiectare şi execuţie pentru viitoarea sală polivalentă din municipiul Tulcea a fost semnat pe 17 februarie 2020, la sediul Companiei Naţionale de Investiţii. Pe 12 ianuarie 2022 a avut loc predarea amplasamentului investiției, după ce clădirea a fost demolată complet.
📌 Valoarea investiției se ridică la aproximativ 120 de milioane de lei (cu TVA).
📌 Conform proiectului, este vorba despre construcția unei săli de sport cu peste 4.000 de locuri, care va respecta standardele impuse la nivel european. Noua construcție va consta dintr-un singur corp ce va îngloba atât spațiile pentru spectatori, cât și vestiarele și spațiile pentru presă, toate dispuse în jurul incintei de joc.
📌 Amprenta la sol a obiectivului va fi de 4.750 mp. Sala va avea un teren principal de evoluție – în mijlocul clădirii, la cotă O – înconjurat de tribune pentru spectatori – și un teren de antrenament în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal. Ambele terenuri sunt prevăzute să includă o suprafață de joc pentru handbal la dimensiuni oficiale cu garda minimă de 2 metri la terenul de antrenament și de 3 metri la terenul principal. Incinta asigură dimensiunea necesară și pentru restul disciplinelor ce au suprafețe de evoluție mai mici.
📌 Această nouă incintă va avea spații pentru antrenament (săli de forță, săli de aruncări), însoțite de grupuri sanitare pe nivel, sală pentru conferințe de presă, cu anexe, o parcare pentru 78 vehicule.
Investiția aduce îmbunătățiri majore ce pot da impulsul necesar pentru creșterea numărului de cluburi sportive și de sportivi afiliați acestora.
📌 Existența unei a doua săli pentru antrenamente disponibilă în regim neîntrerupt face ca în clădire să se poată desfășura simultan două activități sportive distincte.
Prezența sălii de antrenament permite cluburilor sportive să-și desfășoare programului normal de antrenament, ceea ce ar favoriza desfășurarea simultană și a evenimentelor non – sportive.
Sursă info și foto: Consiliul Județean Tulcea

Alte Articole

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

19 iulie 2024

În cursul acestei zile, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență produsă de izbucnirea unui incendiu la vegetație…

CISTESTE MAI MULT
Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

19 iulie 2024

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului și Avocatul Copilului - Biroul Teritorial Constanța, vor fi prezenți în Tulcea, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții, în zilele de 31…

CISTESTE MAI MULT