Stiri din tulcea

Guvernul României plafonează prețurile la gaze și electricitate pentru un an

15 martie 2022
Guvernul României plafonează prețurile la gaze și electricitate pentru un an

Guvernul României plafonează prețurile la gaze și electricitate pentru un an

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că urmează să adopte un proiect pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică timp de un an, pentru a-i ajuta pe români să facă față creșterii prețurilor generate de criza de energie.

Anunțul a fost făcut pe site-ul și pagina de socializare a Guvernului României, cu o declarație de presă înregistrată a însuși premierului Ciucă: https://gov.ro/ro/stiri/declaratie-de-presa-a-prim-ministrului-nicolae-ionel-ciuca-privind-masurile-de-contracarare-a-efectelor-generate-de-cre-terea-preturilor?fbclid=IwAR2oMrmqoh-cF9oAfQZ9EXo8hBVTRHIUJBPa-aIFXAWOPYYs4jcgM4javOs

Așadar, plafonarea ar urma să intre în vigoare de la 1 aprilie, după ce Guvernul va adopta mâine măsuri la nivel naţional care să reducă presiunea generată de facturile la energie şi gaze naturale.

Pentru un consum de până la 100 de kwh pe lună, românii vor plăti  0,68 de  lei/kwh, iar pentru un consum cuprins între 100 și 300 de kwh, vor plăti 0,8 de lei/kwh.

La gaz, prețul practicat pentru gospodării va fi de 0,31 de lei/kwh.

Cu excepția marilor consumatori, care vor avea pachete dedicate de ajutor de stat, toate companiile românești vor beneficia de un preț fix, la energia electrică, de 1 leu pe kwh, tva inclus, și 0,37 lei/kwh pentru gaz, tva inclus.

se precizează în comunicatul Guvernului.