Guvernul României, după isteria cu prețul carburanților: Luăm măsuri pentru a contracara războiul informațional

10 martie 2022 | Politica
Guvernul României, după isteria cu prețul carburanților: Luăm măsuri pentru a contracara războiul informațional

Guvernul României, după isteria cu prețul carburanților: Luăm măsuri pentru a contracara războiul informațional

„Luăm măsuri pentru a contracara războiul informațional și încercările de a crea instabilitate și răspândi panica nejustificat în rândul populațieiGuvernul României dezaprobă și va sancționa prin pârghiile pe care le are la îndemână orice încercare de a provoca dezechilibre și induce dezinformări în spațiul public.”, transmite azi instituția într-o informare pe pagina sa de socializare:
Guvernul României dezaprobă și va sancționa prin pârghiile pe care le are la îndemână orice încercare de a provoca dezechilibre și induce dezinformări în spațiul public.
Lumea întreagă și România deopotrivă traversează o perioadă foarte sensibilă, în care problemele grave de securitate și efectele agresiunii ruse în Ucraina riscă să fie amplificate prin manipulări și dezinformare.
Urmărim inclusiv aceste aspecte și luăm măsuri pentru a contracara războiul informațional și încercările de a crea instabilitate și răspândi panica nejustificat în rândul populației.
Să nu ne lăsăm conduși de reacții pripite, sub impulsul unor știri neverificate din surse credibile! Avem mare nevoie, mai ales în contextul acestui război hibrid, să filtrăm cu bună credință, rațiune și responsabilitate informațiile care ne parvin.
Mulțumiri comunității de afaceri din România pentru mesajul de încredere. Guvernul susține demersurile inițiate de Romanian Business Leaders pentru a contracara războiul informațional.
Potrivit prezentării de pe site-ul său, Romanian Business Leaders este o organizație neguvernamental,  din care fac parte peste 100.000 de români – antreprenori aspiranți, liceeni, antreprenori la început de drum sau cu experiență, români din Diaspora sau din mediul rural, traineri, vorbitori și lideri din educație.
Comunicatul transmis astăzi de Romanian Business Leaders la care face referire Guvernul României:

Romanian Business Leaders are încredere în România, dar ia atitudine împotriva războiului informațional

România este în pericol grav de dezinformare. Este singurul război în care ne aflăm deja – acela al informațiilor false, al fake-news-urilor. Cu acesta ne vom bate. Și va fi un război greu.

Există în România grupuri care propagă informații false sau pe jumătate adevărate, care împrăștie panica pentru câștiguri politice, de imagine sau pentru a ajuta Rusia putinistă. Azi e criza indusă a benzinei, mâine vor veni altele.

Trebuie să ne mobilizăm rapid cu toții: Guvern, mediu de afaceri, societate civilă și presa responsabilă. Trebuie să ne înarmăm cu toate resursele de comunicare de care dispunem pentru a contracara informațiile false care ar putea destabiliza țara noastră. Războiul informațiilor este un război greu, în care e nevoie de resurse, de profesionalism, de răbdare și de discernământ. Și e nevoie de fiecare dintre noi pentru a învinge.

Breaking - Șeful ANPC acuză benzinăriile de cartel și anunță confiscarea  veniturilor, împreună cu ANAF - Stiri pe surse - Cele mai noi stiri

Șeful ANPC: Vom confisca veniturile suplimentare obținute de benzinării din majorarea artificială a prețurilor la carburanți!

Protecția Consumatorilor va confisca veniturile suplimentare realizate de benzinării, dacă se dovedește că acestea au majorat artificial prețurile la carburanți, a declarat joi președintele instituției, Horia Constantinescu, care spune că se poate vorbi „de o structură sau o iniţiativă de tip cartelar”.

„Am putea vorbi de o practică comercială incorectă, lucru care ar conduce la emiterea unei dispoziţii de încetare a acesteia, cu consecinţe imediate, până la finalul orelor de program sper să avem deja trase nişte concluzii, să putem evalua întreaga situaţie a pieţei, pentru a fi siguri că în toată ţara aplicăm aceleaşi măsuri şi eventual sancţiuni similare”, a spus şeful ANPC, Horia Constantinescu, potrivit News.ro.

Despre sancţiuni, şeful ANPC a spus că se ia în calcul „confiscarea veniturilor, împreună cu ANAF, realizate în urma comercializării cu preţuri artificial mărite şi trimiterea acestora către bugetul de stat”.

„Cred că această sancţiune este mai dură decât aceea de a aplica o sancţiune între 2.000 şi 100.000 de lei”, a mai afirmat el, adăugând că nu se renunţă la această amendă, dacă se vor constata abateri.

(Surse: pagina oficială a Guvernului României, rbls.ro, economedia.ro)

Alte Articole

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

10 iunie 2024

  La alegerile locale ce au avut loc ieri, 9 iunie, au participat 9.445.771 de alegători la nivel național, dintre care 94.638 în județul Tulcea, cu o prezența de 51,00…

CISTESTE MAI MULT
A început Campania Electorală

A început Campania Electorală

10 mai 2024

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a alegerilor din 9 iunie 2024, campania electorală se desfășoară în perioada 10 mai - 8 iunie 2024 ( ora 7.00.). La nivel local,…

CISTESTE MAI MULT