Grupare specializată în traficul cu substanţe interzise : percheziții și persoane arestate, la Tulcea

19 ianuarie 2024 | Eveniment
Grupare specializată în traficul cu substanţe interzise : percheziții și persoane arestate, la Tulcea

Grupare specializată în traficul cu substanţe interzise : percheziții și persoane arestate, la Tulcea

 

Polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, împreună cu ofiţeri ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, au pus în aplicare joi, 18.01.2024, un număr de zece mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Tulcea într-un dosar penal privind săvârşirea unor infracțiuni de trafic de droguri de risc şi de mare risc, ambele în formă continuată, au transmis, azi, Garda de Coastă, DIICOT și IPJ Tulcea.

Acțiunea reprezintă o etapă a activităților de procedură penală, desfășurate de către poliţiştii de frontieră, la delegarea procurorilor DIICOT, pentru probarea activităţii infracţionale a unei grupări specializată în traficul cu substanţe interzise, din care a reieșit că inculpații, în perioada 2021 – ianuarie 2024, au deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis și rezină de canabis) către consumatori de pe raza județului Tulcea, cu sume cuprinse între 60 și 200 lei. De asemenea, cu diverse ocazii, aceștia au oferit cu titlu gratuit, țigarete cu canabis, confecționate artizanal.

Cu privire la unul dintre inculpați s-a reținut și faptul că a deținut, fără drept, în scopul comercializării, o cantitate de MDMA (ecstasy), drog de mare risc.

IPJ Tl perchezitii grup droguri arestari ian 24 4jpg

La aceste percheziții au fost identificate şi ridicate sume de bani în lei, euro şi lire sterline, cantități de droguri de risc şi mare risc (haşiş, canabis, ţigări artizanale conținând canabis și ecstasy sub formă de comprimate), un pistol neletal şi o armă cu aer comprimat cu lunetă, grindere, precum și alte mijloace de probă.

IPJ Tl perchezitii grup droguri arestari ian 24 3jpg

IPJ Tl perchezitii grup droguri arestari ian 24 2jpg

Ieri, procurorii DIICOT – BT Tulcea au dispus reţinerea a 4 persoane, iar în cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus arestarea preventivă a celor patru inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Tulcea și jandarmilor din Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Române.

(surse info, foto : comunicate de presă Garda de Coastă, DIICOT și IPJ Tulcea)

Alte Articole

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

19 iulie 2024

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Săptămâna Interetnică, eveniment organizat de Asociația Centrul European pentru Diversitate - EUdivers, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Tulcea, va începe în data…

CISTESTE MAI MULT
S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

11 iulie 2024

După ce, la finalul lunii aprilie, a fost lansat noul brand turistic local, conceput și coordonat de OMD (Organizația de Managament al Destinației) Municipiul Tulcea și intitulat „Tu și Tulcea”,…

CISTESTE MAI MULT