Stiri din tulcea

Grevă japoneză a elevilor în semn de protest faţă de „tăierea transportului”

9 ianuarie 2024
Grevă japoneză a elevilor în semn de protest faţă de „tăierea transportului”

Grevă japoneză a elevilor în semn de protest faţă de „tăierea transportului”

Elevi din 6 judeţe sunt, de azi, în grevă japoneză, până luni, 15 ianuarie 2024, în semn de protest faţă de „tăierea transportului”, „faţă de batjocura care li se aduce de către Minister, atât lor cât şi operatorilor de transport”, după cum reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Timiş (AETM), preluat de edupedu.ro.

Elevii, care îi acuză pe reprezentanţii Ministerului Educaţiei că blochează asigurarea gratuităţii pentru elevi la transport, vor purta în următoarea săptămână, pe durata orelor de curs, o banderolă albă la braţ, fiind vorba de un demers ce vine după acțiunea de protest organizată la începutul acestei săptămâni în faţa sediului Ministerului Educaţiei.

Asoc Elevi Cta Protest pt transport 8 ian 24

„În urma protestului organizat de asociaţiile de elevi, Ministerul Educaţiei a declarat faptul că nu va revoca Hotărârea de Guvern nr. 1337 care blochează gratuitatea elevilor la transport. În acest sens, asociaţiile de elevi vor continua cu acţiuni începând o grevă japoneză şi vor acţiona în instanţă hotărârea respectivă. Solicităm demisia de urgenţă a ministrului Ligia Deca ! Transportul sau demisia !”,
scrie pe pagina oficială a Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Asoc Elevi Buc Ilfov greva jap pt transport ian 24

În plus, toţi elevii care nu primesc transport în urma hotărârilor Guvernului, precum şi elevii ce doresc să fie solidari cu colegii lor sunt îndemnați să poarte în această săptămână o banderolă albă la mână.

(surse info, foto : fb aeconstanta, fb asociatiaelevilor.aebi)