Stiri din tulcea

Greva generală în Franța – atenționare de călătorie emisă de Ministerul de Externe

18 ianuarie 2023
Greva generală în Franța – atenționare de călătorie emisă de Ministerul de Externe

Greva generală în Franța – atenționare de călătorie emisă de Ministerul de Externe

În contextul în care, mâine, 19 ianuarie 2023, este prevăzută o grevă generală în Franța și sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar) dar sunt posibile și probleme cu transportul public, Ministerul Afacerilor Externe atenționează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză.

Transportul public ar putea fi perturbat ca urmare a grevei șoferilor, precum și din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstrațiilor planificate în orașe.

Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum și site-ul RATP (ratp.fr), pentru detalii privind circulația din regiunea pariziană.

Detalii privind circulația trenurilor pot fi consultate pe site-urile: https://www.sncf.com/fr, https://www.sncf-connect.com/train/greve, https://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482, https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:
Misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729;
Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe ne reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” ( mae.ro/app_cs), ce oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

(sursă info și foto : mae.ro)