Stiri din tulcea

GREVĂ DE AVERTISMENT a salariaților din Administrația Publică Locală

19 martie 2024
GREVĂ DE AVERTISMENT a salariaților din Administrația Publică Locală

GREVĂ DE AVERTISMENT a salariaților din Administrația Publică Locală

Federația COLUMNA-SCOR a anunțat că salariații din administrația publică locală protestează, până vineri 22 martie 2024, față de refuzul Guvernului de a rezolva problemele cu care se confruntă.

Fed Columna SCOR greva din 18 mart 24 0

Mai exact, în toate cele 1.213 organizații (grupe sindicale din primării) ale Sindicatului Național SCOR – afiliat federației, cei 18.800 de membri sunt într-o acțiune de protest cu caracter continuu, pe tot parcursul săptămânii, potrivit informațiilor publicate de Federația Salariaților din Administrația Publică Locală și Centrală.

Acțiunea este compusă din:
1. Grevă de avertisment de două ore, în fiecare zi, la ore diferite stabilite aleator.
2. Grevă japoneză cu exces de zel prin care activitatea din primării se va desfășura normal (în afara orelor de grevă de avertisment) dar nici o cerere, lucrare sau activitate nu va fi soluționată decât în termenul maxim prevăzut de lege, de regulă 30 de zile.

Principala revendicare a membrilor Federației COLUMNA-SCOR este o majorare salarială de 20%, în mod similar cu cea primită de angajații din educație, sănătate și asistență socială.

Potrivit sursei, urmează a se stabili concret și perioada în care se va desfășura greva generală efectivă, astfel încât impactul acesteia să fie cel așteptat de către membrii Federației COLUMNA-SCOR.

(sursă info și foto : fb impreunapentruoadministratiemoderna)