Stiri din tulcea

Graffiti uriaș cu Ivan Patzaichin, la stația de metrou de lângă stadionul Dinamo

6 octombrie 2021
Graffiti uriaș cu Ivan Patzaichin, la stația de metrou de lângă stadionul Dinamo

Graffiti uriaș cu Ivan Patzaichin, la stația de metrou de lângă stadionul Dinamo

Un desen mural de mari dimensiuni a fost dedicat marelui campion român la stația de metrou Ștefan cel Mare, relatează sport.ro.

Legendarul Ivan Patzaichin s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, pe 5 septembrie 2021, după o luptă de 3 luni cu o boală necruțătoare.

Pe 16 septembrie, Metrorex a așezat o placă comemorativă la intrarea în stația de metrou Ștefan cel Mare, aflată peste drum de Stadionul Dinamo, în fața căruia cel mai valoros canoist din istoria României are și o statuie.

În aceste zile, pe unul dintre pereții stației de metrou a fost terminat și un desen mural, care îl înfățișează pe marele campion român, cu înfățișarea sa din tinerețe, într-o canoe și cu pagaia în mână, pe un fond albastru ce simbolizează apa și în fața unei clepsidre răsturnate, semn că acesta a trecut în eternitate.

graffiti metrou ivan 3

graffiti metrou ivan 1

Patzaichin este o legendă a sportului românesc. Considerat „Cel mai mare canoist de pe planetă al tuturor timpurilor”, Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice de Vară (Mexic 1968, Munchen 1972, Montreal 1976, Moscova 1980 și Los Angeles 1984), cucerind șapte medalii (4 de aur și 3 de argint).

A câștigat 22 de titluri la 11 ediții ale Campionatelor Mondiale și a făcut parte din Clubul Sportiv Dinamo București timp de 43 de ani, 18 ani în calitate de sportiv și 25 ani ca antrenor.

De-a lungul carierei de antrenor, a cucerit peste 150 de medalii olimpice, mondiale și europene. A intrat în folclorul olimpic datorită episodului de la Munchen, din 1972, când a terminat cursa de 1.000m cu pagaia ruptă, apoi i s-a acordat dreptul de a participa la recalificări și a câștigat într-o manieră categorică recalificările, semifinalele și finala.

(Sursă info și foto: sport.ro)