Stiri din tulcea

„Graba strică treaba” în perioada reducerilor online

1 noiembrie 2023
„Graba strică treaba” în perioada reducerilor online

„Graba strică treaba” în perioada reducerilor online

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC – reamintește și în acest an celor ce doresc să profite de ofertele de Black Friday, precum și de cele dinainte de sărbătorile de iarnă, să nu se grăbească atunci când fac cumpărături online.

Acum că am intrat în „luna Black Friday”, „așa cum ne-au obișnuit retailerii din România în ultimii ani” și urmează „luna cadourilor” și sărbătorile de iarnă, este bine de știut că, din păcate, în aceste perioade în care suntem într-o goană continuă după reduceri, promoții, vouchere, ultimele produse rămase pe raftul virtual.. adică în toate aceste activități desfășurate în grabă, tindem să facem greșeli, a avertizat Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Un moment de neatenție sau de prea mult „entuziasm” poate face ca „date sensibile cum ar fi cele personale, date de card sau date de autentificare să ajungă în posesia infractorilor din mediul online care le pot monetiza destul de facil”.

Printre cele mai des publicate recomandări DNSC este cea privind „datele noastre sensibile” în legătură cu care trebuie să fim vigilenți, având mereu grijă ca site-ul pe care urmează să introducem astfel de date să fie unul sigur.

Echipa DNSC atrage atenția ca în cazul cumpărăturilor online făcute pe site-uri găzduite în afara țării să verificăm mereu reputația site-ului și recenziile produsului, înainte de a cumpăra, chiar și pe platforme de tip marketplace extrem de populare precum Ebay, Amazon, Wish, AliExpress etc.!

(sursă info și foto : fb DNSC.RO)