Goran Bregovic – invitatul special la Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca din acest an

27 iulie 2023 | Actualitate
Goran Bregovic – invitatul special la Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca din acest an

Goran Bregovic – invitatul special la Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca din acest an

 

Unul dintre cei mai mari artiști din Europa, Goran Bregovic, vine pe 2 septembrie în județul Tulcea într-un concert extraordinar la celebrul Festival al Borșului Lipovenesc, după cum ne-a transmis Primăria Comunei Jurilovca.

Renumitul artist Goran Bregovic și al său Wedding and Funeral Band vor urca pe scena din Noul Port Turistic din Jurilovca, sâmbătă, 2 septembrie 2023, la ora 21.00, iar concertul va dura 90 de minute și potrivit sursei, acest concert reprezintă o premieră pentru județul nostru, care nu a mai găzduit până acum o reprezentație a vreunui artist de asemenea nivel.

Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, care este și inițiatorul Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca a subliniat faptul că „Goran Bregovic reprezintă perfect, prin muzica sa, amestecul de etnii și tradiții care definește atât de bine Balcanii și care e atât de prezent în Dobrogea. Nu cred că există un loc mai bun pentru un concert al acestui mare artist decât la Jurilovca, în inima celui mai amestecat și tolerant județ al României”.

„Am crescut pe muzica lui, am dansat la petreceri, i-am învățat melodiile, iar pe 2 septembrie le vom cânta cu toții, în portul din Jurilovca, alături de însuși Goran Bregovic! Așa arată un vis devenit realitate”,
a mai spus primarul Eugen Ion.

„Pornit în 2008 ca o serbare tradițională, Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca a devenit, după 15 ani, cel mai mare festival în aer liber din Dobrogea de Nord”,
scrie în comunicatul de presă emis de Primăria Jurilovca, primit la redacție.

Prim Jurilovca Fest Bors Lipov 22

La ediția de anul trecut, în două zile de eveniment, au fost prezenți aproape 100.000 de oameni.

Concertul Goran Bregovic Wedding and Funeral Band face parte din turneul internațional „Tri Pisma Iz Sarajeva” (Trei scrisori din Sarajevo), întrerupt de pandemie în 2020 și reluat în forță anul trecut.
„Trei scrisori din Sarajevo” este un spectacol despre destrămarea unei țări multi-etnice și reunește atât compoziții noi, precum și unele dintre cele mai cunoscute piese ale lui Goran Bregovic, de la Ederlezi la Kalasnikov.

Componența Goran Bregovic Wedding and Funeral Band :
Goran BREGOVIC, Muharem REDZEPI, Bokan STANKOVIC,Dragic VELICKOVIC, Stojan DIMOV, Aleksandar RAJKOVIC,Milos MIHAJLOVIC și celebrele voci bulgărești LudmilaRADKOVA-TRAYKOVA și Daniela RADKOVA-ALEKSANDROVA.

(sursă info și foto : comunicatu de presă Primăria Jurilovca, fb primariajurilovca.ro)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT