George Șișcu: Trecerea cu bacul la Isaccea nu este în pericol deocamdată, ca urmare a condiţiilor meteo

28 februarie 2022 | Actualitate
George Șișcu: Trecerea cu bacul la Isaccea nu este în pericol deocamdată, ca urmare a condiţiilor meteo

George Șișcu: Trecerea cu bacul la Isaccea nu este în pericol deocamdată, ca urmare a condiţiilor meteo

Noutățile momentului la Vama Isaccea:

Vreme câinoasă la Isaccea. E ceaţă, temperatura este la limita îngheţului (-1, 0 grade C). Afluxul de voluntari s-a redus mult, sunt mult mai puţini decât ieri, pentru că a început o nouă săptămână de lucru.
Sunt oameni care şi-au luat fie concediu şi ajută în continuare, dar, în acelaşi timp, instituţiile statului care au în sarcină gestionarea acestei situaţii sunt în teren şi îşi îndeplinesc obligaţiile. Trebuie şi aceştia felicitaţi şi încurajaţi, începând cu cei de la Prefectura Tulcea, de la ISU şi continuând cu cei de la Pompieri, Poliţia judeţeană, direcţiile de asistenţă socială, primăriile, în special cele de pe malul Dunării (municipiul Tulcea, Isaccea, Luncaviţa, Măcin).
Toate primăriile din judeţ iau parte însă la acest efort umanitar extraordinar. Prin intermediul acestora se strâng ajutoare, se pune la dispoziţie transport şi cazare. Încă se mai înscriu cetăţeni pentru transport la centrul deschis de ISU în Vama Isaccea!
➡️ Trebuie, de asemenea, demontată o informaţie falsă care a început să circule în Vama Isaccea, şi anume că Bacul nu va mai face curse să aducă ucraineni de la Orlovka din cauza vremii. Este fals! Bacul opreşte trecerile numai dacă vântul este foarte puternic sau dacă sunt sloiuri de gheaţă pe Dunăre care să pună în pericol corpul navei. Nu este cazul! Bacul este dotat cu radare, este un Bac mare. Prin urmare, activitatea de trecere cu Bacul nu este în pericol deocamdată din cauza condiţiilor meteo. Astfel de zvonuri le infirm.
O trecere de pe un mal pe celălalt pentru Bac durează circa 10 minute, însă ceea ce durează este îmbarcarea autovehiculelor, care se face cu multă grijă pentru a repartiza corect greutatea pe navă şi, desigur, a cetăţenilor ucraineni, care sunt în număr mare: de la 350 şi până la 500 de persoane.
➡️ Despre chestiunea cantităţii uriaşe de ajutoare primite:
Având în vedere donaţiile extraordinar de multe de alimente şi apă ale voluntarilor, trebuie felicitaţi pentru gestionarea acestora cei de la Primăria Isaccea în mod special.
Sala de sport este plină cu donaţii, de la alimente şi apă până la haine, chiar paturi. Fiecare pat este pregătit cu ceaceaf, cu pătură, cu perne.
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi persoane în picioare
Ar putea fi o imagine cu interior
Ar mai fi necesare nişte pelerine de ploaie, pentru că este lapoviţă, atmosfera este una umedă.
Sugestia mea către voi ar fi să luaţi legătura privitor la donaţii înainte cu instituţiile din Vama Isaccea sau cu Primăriile, cu ISU, cu direcţiile de asistenţă socială pentru a vedea ce anume este necesar în acest moment. Ar fi păcat ca aceste ajutoare să nu poată fi folosite în mod corespunzător pentru că sunt foarte multe şi să prisosească. E important să vedem înainte ţintit de ce anume este nevoie.
Transportul şi cazarea rămân esenţiale, pentru că puţini ucraineni rămân în zona Tulcei, majoritatea vor să meargă mai departe. Ei nu se declară refugiaţi neapărat, ci sunt în tranzit şi pleacă spre Constanţa sau Bucureşti, iar de acolo spre Bulgaria, Grecia, Polonia… în toată Europa. Pentru cei puţini care vor să rămână în Tulcea, momentan nu există o problemă cu a le fi găsită o cazare şi să li se asigure hrana.
transmite deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stând în picioare

Alte Articole

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

19 iulie 2024

În cursul acestei zile, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență produsă de izbucnirea unui incendiu la vegetație…

CISTESTE MAI MULT
Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

19 iulie 2024

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului și Avocatul Copilului - Biroul Teritorial Constanța, vor fi prezenți în Tulcea, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții, în zilele de 31…

CISTESTE MAI MULT