Stiri din tulcea

George Şişcu: PNRR-ul României a trecut de ultimul pas! Avem toate aprobările!

29 octombrie 2021
George Şişcu: PNRR-ul României a trecut de ultimul pas! Avem toate aprobările!

George Şişcu: PNRR-ul României a trecut de ultimul pas! Avem toate aprobările!

Consiliul Uniunii Europene a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență al României, a anunțat joi seară președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. România are alocate aproape 30 de miliarde de euro prin acest program, relatează Digi24.

ursula pnrr

Premierul interimar Florin Cîțu a anunțat, joi, după ședința miniștrilor de Finanțe ai UE, că PNRR-ul României a trecut de ultimul pas în ceea ce privește aprobarea la nivelul UE și urmează să fie implementat. El a spus că în decembrie România ar trebui să primească prima tranşă de fonduri europene.

A fost o ședință ECOFIN mai scurtă ca de obicei. Partea bună e că nu au fost întrebări, nici observații la PNRR-ul României. A fost o prezentare a ministrului Finanțelor. A fost o prezentare foarte scurtă. Gata. Tot ceea ce ținea de Comisia Europeană a fost făcut, acum este pe umerii noștri. Urmează implementarea PNRR și ar trebui ca în decembrie să avem primii bani din PNRR. Ordonanța este deja dată, trebuie să dăm un HG. Unele acte se pot face în Parlament, dacă n-o să avem Guvern, printr-un proiect de lege. Nu este nicio problemă.

a declarat Florin Cîțu, relatează Digi24. Deputatul PNL de Tulcea, George Şişcu a anunţat că până la sfârşitul anului România ar trebui să primească 3,7 miliarde de euro din programul PNRR:

siscu pnrr aprobat ecofin

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost aprobat ieri în Consiliul Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), după ce tot în această săptămână fusese validat de Comisia Europeană.

Astfel, avem cale liberă pentru a primi până la sfârşitul anului 3,7 miliarde de euro, adică o primă tranşă din suma totală de 29,2 miliarde de euro alocată României.

Din acest moment, totul pică pe umerii noştri, iar partidele reprezentate în Parlament trebuie să înţeleagă că nu trebuie să transformăm PNRR în prilej de lupte politice.

Avem şansa unor investiţii uriaşe în economie, inclusiv în domenii precum, Transporturi, Sănătate şi Educaţie, văduvite în aceşti 30 de ani de proiecte majore, atât de necesare.

PNRR este despre România, nu despre partide şi politicieni. Disputele pe tema modernizării ţării nu-şi au rostul, ele ar trebui să înceteze.

Eforturile noastre trebuie canalizate înspre acele proiecte pe care românii le aşteaptă şi care în final le va aduce bunăstare.

declară deputatul PNL de Tulcea, George Şişcu.

(Sursă info: digi24.ro, Facebook George Şişcu, Sursă foto: Octav Ganea)