Stiri din tulcea

George Șișcu : Locurile noastre de muncă nu sunt în pericol

28 martie 2022
George Șișcu : Locurile noastre de muncă nu sunt în pericol

George Șișcu : Locurile noastre de muncă nu sunt în pericol

Autoritățile din țara noastră au stabilit măsuri prin care să-i sprijine pe cetățenii ucraineni ce au fugit din calea războiului și printre aceste măsuri se afla și serviciile gratuite oferite de ANOFM pentru integrarea pe piața muncii din România.

Dar, așa cum a subliniat și deputatul de Tulcea, George Șișcu, există destule temeri în societate că ucrainenii ne iau locurile de muncă:

„Există destule temeri în societate că vin ucrainenii în România şi ne iau locurile de muncă. Lucrurile nu stau deloc aşa, pentru că ţara noastră are un deficit imens de forţă de muncă. La nivelul întregii ţări sunt aproape 34.000 de locuri de muncă vacante, iar şomajul este la un minim istoric, chiar dacă venim după o pandemie de doi ani şi suntem în mijlocul unui conflict militar în regiune.
Ultimele statistici oferite de Ministerul Muncii arată că mediul de afaceri ar mai avea nevoie de 250.000 de persoane pentru a le angaja imediat. Dacă ar dispune de aceşti oameni, companiile româneşti s-ar extinde, şi-ar creşte cifra de afaceri, iar astfel statul ar încasa mai mulţi bani. Adică ar apărea un surplus pentru investiţii, dar şi pentru salarii şi pensii.
Aşadar, nu doar că le întindem o mână de ajutor cetăţenilor din Ucraina care fug din calea bombelor, ci şi firmele noastre au o şansă de a se dezvolta!”

sursa: facebook George Șișcu, deputat de Tulcea