Garda de Coastă – bilanțul primei săptămâni din această lună în Delta Dunării

8 mai 2023 | Actualitate
Garda de Coastă – bilanțul primei săptămâni din această lună în Delta Dunării

Garda de Coastă – bilanțul primei săptămâni din această lună în Delta Dunării

Aproape 280 de kilograme de pește, de diferite specii, descoperite, 29 de exemplare vii de sturion eliberate și 12 dosare penale întocmite – acestea sunt parte din rezultatele acțiunilor desfășurate de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă în Delta Dunării, în perioada 01- 06 mai 2023, conform unui comunicat de presă emis de Garda de Ccoastă.

În plus, în aceeași perioadă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor următoarele bunuri: 480 metri plase monofilament, 1811 metri plase pescuit comercial în valoare de 10.650 lei, 280 metri setcă în valoare de 1400 lei, 7 vintire în valoare de 1500 lei, trei ambarcațiuni in valoare de 14.500 lei, trei motoare barcă în valoare de 29.000 lei, două autovehicule în valoare de 52.000 lei, un rezervor benzină in valoare de 300 lei.

Acțiunile pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol s-au desfășurat independent sau în cooperare cu lucrători din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Cel mai recent caz semnificativ a avut loc sâmbătă, 6 mai, când o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, aflată în zona Periteașca, a observat o ambarcațiune cu două persoane care desfășurau activități de pescuit comercial și care, la vederea polițiștilor, au aruncat plasele într-o autoutilitară aflată la malul Mării Negre si au părăsit zona, fără a opri la semnalele polițiștilor.
În urma verificărilor, au fost identificate persoanele în cauză și au fost descoperite plase cu o captură de peste proaspăt din specia scrumbie și 10 exemplare peste din specia păstrugă.

Garda de C 1a sapt mai 23

Ulterior, pe traseul de deplasare a autoutilitarei au fost descoperite încă opt exemplare, pește în stare vie din specia păstrugă, abandonate în doi saci de rafie.
Peștele a fost redat mediului natural, iar autoutilitara folosită, o ambarcațiune cu motorul aferent și patru plase de pescuit comercial au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au efectuat mai multe acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol în zona de competență, mai exact, în Golful Musura, respectiv pe mare, în zona cuprinsă între localitățile Sulina și Sf. Gheorghe, în data de 5 mai 2023.

În urma misiunilor, au fost identificate mai multe unelte de pescuit de tip plase monofilament cu captură de pește din speciile sturion si crap, acest tip de plase fiind interzise atât în ceea ce privește deținerea, cât și în ceea ce privește folosirea la pescuit.

În urma activităților desfășurate de către polițiștii de frontieră au fost confiscate plase de tip monofilament în lungime totală de 1070 m, cantitatea de 39 Kg pește specia crap si cinci exemplare de sturion specia pastrugă cu dimensiuni cuprinse între 70-90 cm, exemplare care au fost redate mediului natural.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.

(sursă info și foto : comunicat de presă Garda de Ccoastă)

Alte Articole

Rezerve de apă oferite șoferilor de camioane din zona PTF Isaccea

Rezerve de apă oferite șoferilor de camioane din zona PTF Isaccea

12 iulie 2024

În condițiile în care, pentru zona continentașă a Dobrogei Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Portocaliu cu val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat, voluntarii…

CISTESTE MAI MULT
Urmează alte zile de caniculă – fii pregătit !

Urmează alte zile de caniculă – fii pregătit !

12 iulie 2024

În contextul în care canicula nu ne va părăsi așa de repede iar prognozele anunță chiar noi creșteri ale temperaturilor maxime, este important să fim pregătiți și cum chiar pentru…

CISTESTE MAI MULT