Stiri din tulcea

Gafe și momente amuzante la audierile celor 20 de miniștri

25 noiembrie 2021
Gafe și momente amuzante la audierile celor 20 de miniștri

Gafe și momente amuzante la audierile celor 20 de miniștri

Gafe și momente amuzante la audierile de ieri ale celor 20 de miniștri propuși în Guvernul Ciucă! Unul dintre cele mai ilare momente a fost atunci când președintele comisiei pentru Finanțe i-a încurcat numele ministrului propus și i s-a adresat cu Cîțu în loc de Câciu! „Din obișnuință”, s-a scuzat acesta.

În tot acest timp, la comisia pentru Justiție deputații și senatorii asistau la o prezentare poetică a lui Cătălin Predoiu. Acesta a afirmat că ministrul Justiției trebuie să acționeze „cu delicatețea unui chirurg”, dar și „cu mult umor”.

Iată cele mai amuzante momente:

Bogdan Huțucă, președintele comisiei de Finanțe: Obținerea unui aviz în urma audierii privind candidatura domnului Adrian CÎȚU… CÂCIU la funcția de ministru al Finanțelor (râsete în sală). Din obișnuință… (râsete).

Daniel Cadariu, propus la ministerul Antreprenoriatului şi Turismului: Misiunea principală a acestui minister este să sprijinească și să dezvolte… să sprijine și să dezvolte… aaa… să sprijine mediul de afaceri.

Reporter: Care e gaura până la urmă la bugetul de pensii?
Dan Vîlceanu, ministrul propus al Fondurilor Europene: Nu e o gaură!

Cătălin Predoiu, ministrul propus al Justiției: Ministerul Justiției trebuie sa acționeze uneori cu delicatețea unui chirurg, alteori cu fermitatea unui combatant, cu elocință și rigoare logică a unui avocat, de cele mai multe ori cu diplomația unui ambasador al bunei voințe, și nu în ultimul rând cu mult UMOR.

Vasile Dîncu, propunerea pentru Apărare: Avem atâta securitate, câți bani avem.

Adrian Chesnoiu, ministrul propus la Agricultură: Totul crește din pământ, dar tot în pământ ne întoarcem.

Titus Corlățean, senator, la Comisia de Muncă: Riscul de a ne transforma într-o piață, la cum se comportă unii membri ai Parlamentului, vă propun să sistați dezbaterea, care riscă să ajungă în penibil absolut…

Parlamentar, la audierea lui Virgil Popescu: De fiecare dată facem aici audierile, dar niciodată nu sunt scaune suficiente… Pot să înțeleg că suntem pedepsiți că întârziem un minut, dar nu mi se pare normal să stăm în picioare.

Sorin Grindeanu, ministrul propus al Transporturilor: Una din primele măsuri pe care o să le iau, când voi avea bugetul, să vadă toți românii, nu doar Grindeanu, cum merg șantierele în România. Asta se poate face simplu, cu tehnica actuală, cu drone care să transmită live pe site-ul Ministerului Transporturilor ce se întâmplă pe șantierele din România. E printre primele lucruri pe care le voi face.

Gabriela Firea: Era nevoie, nu de o sinecură pentru Gabriela Firea, pentru că ea avea loc de muncă și activitate în Senatul României, și o familie cu mulți copii de crescut…

Maricel Popa, senator PSD: Presa v-a numit regina voucherelor!

(Sursă info: digi24.ro, Foto: INQUAM/Octav Ganea)