Stiri din tulcea

Fructe și legume cu etichete false în piețele din Tulcea!

15 iulie 2021
Fructe și legume cu etichete false în piețele din Tulcea!

Fructe și legume cu etichete false în piețele din Tulcea!

Toți comercianţii de fructe şi legume din cele patru pieţe din municipiu au fost subiectul unui amplu control pentru a se verifica calitatea produselor și actele de proveniență!

„S-au verificat atestatele de producător… provenienţa mărfii. S-au controlat legumele şi fructele puse la vânzare, calitatea lor în conformitate cu standardele de comercializare, proveniența de import sau autohtonă, etichetarea corectă, să echivaleze cantitatea de legume şi fructe pusă la vânzare cu cea trecută în acte!”, a declarat directoarea DAJ Tulcea, Maria Mahu, pentru Radio Delta!

Amenzi nu s-au acordat, precizează Maria Mahu, însă din 13 comercianți controlați trei au primit avertismente pentru că au fost prinși cu nereguli! Unul avea etichete false la legume și fructe, adică la tarabă zicea că vinde produse românești, însă în acte acestea erau de import. Al doilea a fost prins că vindea produse fără atestat și al treilea comerciant nu avea trecută în acte întreaga cantitate de marfă pe care o avea la vânzare.

Controlul a fost efectuat în perioada 15 iunie – 2 iulie, la ordin de ministru, de către echipaje mixte formate din angajațati de la Direcţia de Agricultură Judeţeană (DAJ) Tulcea, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea şi Unitatea Fitosanitară Tulcea. Directoarea DAJ Tulcea, Maria Mahu, avertizează că astfel de controale vor continua!

Comercianții care încalcă legislaţia privind etichetarea fructelor și legumelor şi nu au toate documentele legale riscă amenzi de până la 15.000 de lei.