Stiri din tulcea

Forțele de intervenție din Tulcea au participat la cel mai amplu exercițiu de salvare din ultimii ani 

17 septembrie 2021
Forțele de intervenție din Tulcea au participat la cel mai amplu exercițiu de salvare din ultimii ani 

Forțele de intervenție din Tulcea au participat la cel mai amplu exercițiu de salvare din ultimii ani 

S-a activat Planul roșu de intervenție, ieri, pe Aeroportul Delta Dunării Tulcea!

Forțele de intervenție din județul Tulcea au participat la cel mai important și amplu exercițiu de salvare din ultimii ani!

Organizatorul principal al acestui exercițiu a fost Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență ,,Delta” Tulcea!

A fost vorba despre un exerciţiu de conducere și cooperare cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de management și intervenție în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situaţia producerii unui accident aviatic, cu mai multe situaţii tactice, la Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, precizează ISU Delta Tulcea într-un comunicat de presă.

Exercițiul a fost cuprins în Programul anual de pregătire şi a avut ca scop verificarea capacității de reacție a componentelor subsistemului local și județean de management al situațiilor de urgență în cazul producerii unui accident aviatic, verificarea modului de punere în aplicare a Planului Roșu de Intervenție și verificarea modului de organizare a triajului, asistare medicală și transport a victimelor accidentului împreună cu personalul celorlalte servicii publice de asistență medicală de urgență.
Pentru gestionarea evenimentului au intervenit forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență al județului Tulcea, R.A. Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea, Poliția Transporturi, Poliția de Frontieră, DRI Dobrogea, Procuratura Tulcea, Serviciului de Ambulanţă Judeţean Tulcea, UPU-SMURD Tulcea, Crucea Roșie Română-Filiala Tulcea, Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea și voluntari din cadrul programului “Salvatori din Pasiune”.
„Datorită vitezei de reacție, intervenției și comunicării între structurile participante, operațiunile de salvare au fost derulate în cel mai eficient mod posibil. Suntem convinși că în cazul unor evenimente reale, vom depune aceleași eforturi pentru salvarea de vieți!”, transmite Jandarmeria Tulcea într-un comunicat de presă.
Pe aeroportul Delta Dunării Tulcea s-a mai organizat un exercițiu de salvare în anul 2014, dar nu de asemenea amploare!
Imagini spectaculoase au fost surprinse de ISU Delta Tulcea și Jandarmeria Tulcea și postate pe paginile de socializare a celor două instituții.
exercitiu aeroport 6
exercitiu aeroport 1
exercitiu aeroport 5
exercitiu aeroport 4
exercitiu aeroport 3
exercitiu aeroport 14
exercitiu aeroport 15
exercitiu aeroport 7
exercitiu aeroport 8
exercitiu aeroport 10
exercitiu aeroport 16
exercitiu aeroport 12
exercitiu aeroport 11
exercitiu aeroport 9