Stiri din tulcea

Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu și în România, din 20 decembrie!

15 decembrie 2021
Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu și în România, din 20 decembrie!

Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu și în România, din 20 decembrie!

Guvernul a aprobat astăzi introducerea formularului obligatoriu de călătorie PLF și în țara noastră! Documentul va trebui completat de către toţi oamenii care sosesc în România, în contextul apariţiei şi extinderii tulpinii Omicron şi pe fondul creşterii semnificative a numărului de români aşteptaţi să ajungă în ţară de Crăciun, relatează presa centrală.

Formularul de localizare a pasagerilor va fi valabil din 20 decembrie şi va trebui completat obligatoriu, cu cel puțin 24 de ore înainte, de toţi cei care vin în ţara noastră, indiferent de mijloacele de transport cu care se deplasează, urmând a fi prezentat la intrarea în țară personalului autorizat din punctele de trecere ale frontierei!

Cine nu respectă legea și este prins la intrarea în țară fără a avea completat acest formular digital va fi amendat cu 5.000 de lei!

Formularul obligatoriu de călătorie PLF va putea fi completat digital pe platforma plf.gov.ro, dezvoltată de STS.

Printre datele personale pe care oamenii le vor furniza autorităţilor în acest formular se numără: numele, CNP-ul, adresa de e-mail, numărul de telefon, adresa la care vor locui pe teritoriul României.

Datele personale pe care oamenii care vin în ţara noastră le transmit prin formularul digital vor fi folosite doar de către Direcțiile de Sănătate Publică, ca să identifice rapid țările prin care au trecut aceștia și posibilele contacte cu persoane infectate cu Sars-CoV-2, a declarat astăzi premierul Nicolae Ciucă:

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, formularul este utilizat deja în 18 state ale UE!

Categoriile de persoane, tipurile de transport, obligaţiile transportatorilor, perioada de completare a formularului, toate aceste detalii vor fi lămurite şi stabilite într-un Ordin comun al MS, MAI, STS, în termen de cinci zile de la data intrării în vigoare a prezentului proiectul de OUG aprobat astăzi.

Proiectul de ordonanță privind formularul digital de intrare în România AICI: document

(Sursă info și foto: economica.net, digi24.ro, antena3.ro)