Stiri din tulcea

Finanțare pentru tineri sportivi și artiști – s-a dat startul înscrierilor

18 mai 2023
Finanțare pentru tineri sportivi și artiști – s-a dat startul înscrierilor

Finanțare pentru tineri sportivi și artiști – s-a dat startul înscrierilor

Programul de promovare a talentelor în cadrul căruia 7 tineri tulceni au obținut finanțare în valoare totală de 12.600 lei a ajuns la ediția a 18-a iar până pe data de 15 iunie 2023 inclusiv, tinerii talentați și cu rezultate bune se pot înscrie pentru a solicita finanțare de maximum 10.000 de lei, conform unui comunicat de presă trimis la redacție de Fundația Pentru Comunitate.

Este vorba de „Programul MOL de promovare a talentelor”, derulat de MOL România și Fundația Pentru Comunitate, prin care se oferă sprijin financiar tinerilor sportivi și artiști cu rezultate foarte bune pentru a-și achiziționa materiale, echipament sportiv, instrumente muzicale sau pentru a susține cheltuielile de deplasare la concursuri, festivaluri sau în cantonamente.

Sunt eligibili sportivii și artiștii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, iar cei interesați pot depune proiectele online pe site-ul Fundației Pentru Comunitate.
Pot fi înscrise atât proiecte individuale, cât și pentru echipe sportive sau ansambluri artistice.

Solicitările de finanțare trebuie să conțină descrierea rezultatelor solicitanților, recomandările profesorilor și antrenorilor pregătitori, o listă cu obiectivele de viitor și bugetul necesar pentru realizarea acestora.

Fondul total de sponsorizare alocat ediției 2023 este de 560.000 de lei.
Și tinerii de peste 18 ani, care au obținut finanțare în anii anteriori, pot să se înscrie într-o categorie specială, destinată lor.

Programul MOL de promovare a talentelor a fost derulat anual, din 2006, până în prezent  fiind investit un buget de peste șase milioane de lei în susținerea a 3.340 de tineri talentați, ce au fost astfel ajutați să progreseze în cariera artistică sau sportivă.

În 2022, de exemplu, câțiva dintre beneficiari: Lois Muntean – vioară, Andrei Pennazio – pictură, Tudor Torge – chitară clasică, Szaniszló Attila și Sînziana Mircea – pian, au folosit sponsorizarea obținută pentru a organiza expoziții sau recitaluri, câștigând o șansă în plus să își crească popularitatea. Alți tineri, precum Casian Cîdu – scrimă, Fángli Henrietta și Eliza Diamandescu – înot, Cosmin Nedelea – patinaj viteză, au folosit bugetul pe care l-au obținut pentru a-și achiziționa materialele necesare sau pentru a participa la diferite competiții.

„De 18 ani, de când MOL România a lansat acest program, am avut onoarea și bucuria de a colabora cu unii dintre cei mai buni tineri sportivi și artiști din țară. Atât ei, cât și părinții, profesorii, antrenorii lor, apreciază sprijinul pe care îl pot accesa prin acest concurs de proiecte, iar interesul crescut pentru acesta reprezintă o recunoaștere importantă pentru noi și ne dă încredere să continuăm. Ne mândrim cu faptul că programul MOL de promovare a talentelor este cea mai longevivă inițiativă din acest domeniu, pe plan național, și ne reafirmăm angajamentul de a investi în programe de responsabilitate socială care oferă valoare adăugată pentru comunitatea noastră,”
a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România.

„Le recomandăm tinerilor să înceapă cât mai repede procedura de înscriere, care este simplă, și să aloce timp suficient și pentru documentele opționale, care pot constitui avantaj. Atât realizările din ultimii doi ani, cât și scopul pe care doresc să-l atingă în perioada următoare, pentru care solicită finanțarea, trebuie explicate foarte clar. Cei interesați găsesc toate informațiile necesare înscrierii pe website-ul Fundației și ne pot contacta pe tot parcursul perioadei de înscriere, inclusiv în grupul de Facebook al Programului, unde pot împărtăși și experiența,”
a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea „Sport” este Violeta Beclea-Székely, vicecampioană olimpică și mondială la atletism și doctor în sport, respectiv violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, la secțiunea „Artă”.

Din bugetul total disponibil pentru ediția a 18-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei sunt dedicați domeniului artelor și 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori și au depășit vârsta majoratului.

(sursă info și foto : Fundația Pentru Comunitate)