Stiri din tulcea

Final de lună cu o captură totală de circa 7,7 milioane de lei, marca Garda de Coastă

1 noiembrie 2023
Final de lună cu o captură totală de circa 7,7 milioane de lei, marca Garda de Coastă

Final de lună cu o captură totală de circa 7,7 milioane de lei, marca Garda de Coastă

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit ieri în Portul Constanța și în P.T.F. Isaccea bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare totală de aproximativ 7.700.000 lei, conform unui buletin de presă emis de Garda de Coastă.

 

O echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud a efectuat ieri, 31.10.2023, controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China și în urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 13.680 perechi de încălțăminte sport, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Garda de C falsuri in vama Isaccea noiem 23
Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.840.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Tot ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, judeţul Tulcea, polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui microbuz și au descoperit, în interiorul acestuia, 3.519 articole vestimentare (încălțăminte, îmbrăcăminte, curele de ceas și huse de telefon), care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
Și-n acest caz, produsele, în valoare de aproximativ 830.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

(sursă info și foto : buletin de presă Garda de Coastă)