Stiri din tulcea

Fetiță în vârstă de 4 ani, mușcată de câine în Peceneaga! Copila a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Galați!

25 noiembrie 2021
Fetiță în vârstă de 4 ani, mușcată de câine în Peceneaga! Copila a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Galați!

Fetiță în vârstă de 4 ani, mușcată de câine în Peceneaga! Copila a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Galați!

O fetiță în vârstă de doar 4 ani din localitatea tulceană Peceneaga, a fost mușcată ieri după-amiază de câinele unui vecin, lăsat liber pe stradă, transmite IPJ Tulcea.

Totul s-a întâmplat ieri în jurul orei 17.00. Fetița a fost mușcată de câinele vecinului direct de față. Copila a fost preluată de la Trecere Bac de un echipaj al Ambulanței Tulcea și transferată la Spitalul Județean din Galați.

Este vorba de o fetiță în vârstă de 4 ani din Peceneaga, mușcată de pitbul. S-a întâmplat ieri, în jurul orei 17.30. A fost mușcată de față, cap și o ureche. Am transportat-o inițial la Spitalul Orășenesc Măcin în stare gravă, somnolentă. De acolo am decis să cerem transferarea la Galați la Pediatrie. Am dus-o la bac și de acolo au preluat-o colegii de la Galați.

a declarat pentru Radio Delta doctorul Ali Kilo Salah Eddin, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea.

Din cauza rănii profunde, medicii gălățeni au decis să o opereze de urgență, iar acum starea fetei este stabilă. Alături de ea se află bunicii, pentru că se pare că părinții fetei ar fi plecați la muncă în străinătate.

În această dimineață, unchiul fetei s-a prezentat la Postul de Poliție din Peceneaga pentru a depune plângere împotriva vecinului, proprietarul câinelui. Potrivit IPJ Tulcea, câinele este înregistrat și vaccinat.

Pe numele vecinului, IPJ Tulcea a dechis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Iată comunicatul oficial al IPJ Tulcea:

În dimineața zilei de 25 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Măcin-Postul de Poliție Peceneaga, au fost sesizați cu privire la faptul că, în după-amiaza zilei de 24 noiembrie 2021, o minoră în vârstă de 4 ani, din localitatea Peceneaga, județul Tulcea, ar fi fost mușcată de un câine, în timp ce se afla pe strada Castelului, din localitate.
În urma incidentului, minora a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de,,Vătămare corporală din culpă”.
De asemenea, proprietarul patrupedului din categoria câinilor agresivi, a fost sancționat contravențional conform Legii nr.61/1991-R, pentru lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol. Sancțiunea este prevăzută de art. 2, pct. 17 din Lg 61/1991 și este sancționată de art. 3, alin.1, lit.a din Lg 61/1991.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări.