Stiri din tulcea

Festivitate organizată azi, de Ziua Protecției Civile, la sediul ISU Tulcea

28 februarie 2024
Festivitate organizată azi, de Ziua Protecției Civile, la sediul ISU Tulcea

Festivitate organizată azi, de Ziua Protecției Civile, la sediul ISU Tulcea

În fiecare an, la data de 28 februarie, este marcată Ziua Protecției Civile, zi în care sunt sărbătoriți oamenii care dau dovadă de profesionalism și își asumă riscuri participând la misiuni care, nu de puține ori, le pun viața în pericol și în acest sens, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea a avut loc o festivitate în cadrul căreia pompierii care au obținut rezultate foarte bune în activitatea desfășurată în cadrul inspectoratului au fost înaintați în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, după cum ne-a transmis ISU Tulcea.

ISU Tl ceremonie de Ziua Protectiei Civile feb 24 3

De asemenea, salvatorii tulceni care și-au îndeplinit cu succes misiunile dificile ce le-au fost încredințate, au primit diplome de apreciere, fiindu-le astfel recunoscute meritele.

ISU Tl ceremonie de Ziua Protectiei Civile feb 24 2 ISU Tl ceremonie de Ziua Protectiei Civile feb 24

 

Tot azi, au continuat activitățile din cadrul „Săptămânii Protecției Civile”, pompierii fiind prezenți în locurile intens circulate din județul Tulcea, pentru a informa locuitorii despre cum trebuie să se comporte în cazul producerii unei situații de urgență.

ISU Tl informare tulceni Saptamana Protectiei Civile 28 feb 24 2

O altă activitate derulată ca parte a „Săptămânii Protecției Civile” și care a avut loc în această dimineață, a fost exercițiul „Miercurea Alarmelor”, ce a avut ca scop verificarea echipamentelor din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

În ceea ce privește Protecția Civilă, aceasta a apărut în anul 1933 ca instituție de sine stătătoare, ca urmare a necesității protejării oamenilor și a bunurilor acestora în fața manifestărilor provocate de forțele naturii și de conflictele armate.

(surse info, video, foto : buletin informativ ISU Tulcea, fb isudeltatulcea)