Festivalul Brazilor de Crăciun : 22 de brazi unicat intră în licitație, peste 4 zile

4 decembrie 2023 | Actualitate
Festivalul Brazilor de Crăciun : 22 de brazi unicat intră în licitație, peste 4 zile

Festivalul Brazilor de Crăciun : 22 de brazi unicat intră în licitație, peste 4 zile

Pentru a 23-a ediție succesivă, Festivalul Brazilor de Crăciun își deschide porțile și aduce pe scenă 22 de creații unicat, brazi cu poveste, care vor fi licitați în seara de Gală din 8 decembrie 2023, organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, conform unui comunicat de presă Salvați Copiii România.

În contextul în care ancheta organizației citate arată că 95% dintre familiile care se confruntă cu sărăcia nu mai au bani de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii, acest eveniment, devenit tradiție, poate asigura fondurile necesare accesului la educație pentru cei mai vulnerabili dintre noi : copiii din familiile defavorizate.

Potrivit sursei, de-a lungul celor 22 de ediții anterioare au fost colectate fonduri în valoare de peste 8 milioane de euro: 211.127 de copii din medii sociale vulnerabile au primit ajutor pentru integrarea socio-educațională.

La ediția din 2022 s-au strâns fonduri de peste 800.000 de euro, cel mai râvnit brad, creat de Răzvan Luca & UNTOLD, „Magia vieții reale”, fiind adjudecat contra sumei de 100.000 euro și patru brazi reușind performanța de a fi adjudecați cu peste 50.000 de euro fiecare.
În total, suma strânsă a fost de 820.000 euro din licitația brazilor, vânzarea biletelor de tombolă și sponsorizări.

Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România :
« Cea mai mare reușită a Festivalului Brazilor de Crăciun este felul în care oamenii de bine, designeri, artiști, susținători, se mobilizează pentru cauza celor mai vulnerabili dintre noi: copiii care sunt nevoiți să ducă o luptă zilnică pentru a putea merge la școală, pentru a putea citi, pentru a se putea forma intelectual și social. Suntem mereu surprinși de forța solidarității și ea rămâne resursa care ne dă curaj, nouă și copiilor, să construim o lume mai bună cu fiecare an ».
Printre brazii ce intră în licitație  în marea seară a carității din aceast an: este și “Bradul de ACASĂ”, propus de Smiley & HaHaHa Production, ce reprezintă grija de care suntem datori noilor generații.

Brazii Ediției 2023:

Gheorghe Fikl a creat Bradul roșu de aur: o stilizare în volum abstract a unui “brad de hârtie” din copilăria artistului, care, adeseori, își desena și își colora singur bradul de Crăciun. În oricare formă, amintirea a rămas intensă și un prilej de bucurie și încredere în binele care ne susține întotdeauna în seara de Crăciun.
Constantin Alexandru Marinete, bradul A fost odată: o sculptură începută de Constantin Marinete – tatăl și finalizată de Constantin Al. Marinete – fiul, prin care este stilizată puterea încrederii și a dragostei cu care cei mari îi învestesc pe copii.
Doina Levintza: un brad unicat, care pune în poveste bucuria sărbătorii.
Omid Ghannadi & Zoli Tóth – bradul CANDOARE: o lucrare despre puterea cuvintelor, un mic ciob de sticlă prin care să ne uitam un pic în noi, la noi, la cuvintele care ne înconjoară.
Laura Hîncu – bradul Aur viu: o expresie a speranței că, prin eforturile noastre colective, putem crea un impact pozitiv asupra planetei și asupra vieților celor care au nevoie de sprijin.
Lemon Interior Design – bradul LEGO LIFE: realizat din piese magice de LEGO, conceptul are la bază inspirația pe care o găsim în copii, potențialul și unicitatea fiecăruia. Asamblarea pieselor reprezintă o metaforă pentru diversitatea și individualitatea copiilor care ne inspiră în fiecare zi.
Endorphin Lab – Adonis Enache & Atelier Dual – Bradul cu Povești: fiecare ramură poartă în ea nu doar ornamente, ci întregi lumi și aventuri. Bradul cu Povești reprezintă un simbol al generozității și solidarității, iar fiecare rădăcină a sa este ancorată în dorința de a face lumea mai luminoasă pentru fiecare suflet.
Dhaniel Nora, cu sprijinul SEPHORA – bradul Îngerul: puterea binelui de a avea grijă de noi.
UNTOLD CREATIVE TEAM – bradul Metamorphosis: bradul vorbește despre renașterea conexiunilor dintre oameni, protejate ca prin magie de aripa unui Phoenix. O întoarcere la noi, la noi începuturi, la echilibru, o aducere aminte că apropierile dintre suflete aprind spiritul Crăciunului.
Simona & Gabriel Gherasim – Gallantique Boutique – bradul Îngeri păzitori pentru copii: bradul spune povestea îngerilor care îi veghează zi de zi pe copii, cu grijă şi cu iubire infinită. Un înger pentru fiecare copil este, de fapt, scânteia pentru care luptăm.
Mihai Popescu & Twins Studio – bradul Laolaltă: un brad printat 3D la dimensiuni mari, singurii din România cu acces la această imprimantă de mari dimensiuni, cu materiale reciclate și rășini ecologice.
Architectural Christmas – Ana Mohonea Daia & Maria Mohonea – Cheia Crăciunului – O cheie este un mijloc de a deschide sau de a inchide un drum. De cele mai multe ori o cheie păzeste ce avem mai valoros. Cheia este un obiect atat de mic prin care putem oferi ceva important pentru fiecare dintre noi. Cheia Crăciunului este nădejdea de mai bine.
Studium on Space, cu sprijinul Edenholz Residence – bradul Forme cu fond: o instalație despre întrunirea spiritelor dincolo de resurse și instrumente, o lucrare despre prilejuri ale punerii în comun și ale apropierii.
Arh. Roxana Dan & Lisa & Co. – bradul Stare de spirit: importanța liniștii interioare, a comunității și a comuniunii; importanța fiecărei zile, căci prilejul de a fi împreună există necontenit la fiecare pas.
Diana Nicolaie & Ela Crăciun – bradul Holy spirit: Multe dintre tradițiile noastre memorabile și de durată de Crăciun includ diferite tipuri de lumini – lumini pe copaci, lumini în și pe casele noastre, lumânări pe mesele noastre. Bradul este realizat dintr-o placă de beton, pentru a crea antiteza între materialul rece folosit și lumina care aduce căldură.
Iulia Totoianu & Libris – bradul Înfofolitu’: un simbol al grijii, realizat cu gândul la copiii ale căror greutăți sunt mai mari decât orice cazemată sau furtună de zăpadă, decât orice bulgăre primit acolo unde fularul nu ajunge și nu acoperă micile fețe înghețate. Înfofolitu’ este prietenul copiilor nemângâiați și are câte un fular pentru orice micuț care nu cunoaște căldura, confortul și siguranța oferite de părinți.
Summer Well Creative Lab x Kaustik – Xmas Tree Dreaming of Summer: o creație unică și fantezistă care aduce sărbătorilor de iarnă din magia zilelor fierbinți de vară.
Smiley & HaHaHa Production – Bradul de ACASĂ: Anul acesta, Smiley și HaHaHa Production propun o instalație care vorbește întocmai despre puterea și frumusețea gestului de a salva și proteja copiii. Transformată într-un cântec ce amintește de cutiile muzicale, piesa „Acasă” ține confort brăduțului natural, protejat de o piramidă transparentă, reprezentând grija de care suntem datori noilor generații.
Ovidiu Buta și MARA & TOM – bradul Let it Play: Creativitatea nu este doar apanajul geniilor sau artiștilor. Dimpotrivă, este un suport esențial pentru orice proces de învățare și dezvoltare și formează adulții de mai târziu: pentru a reuși în viață trebuie să începi prin a învăța să te joci.
Nicu Bocancea & Florăria Iris: Sărbătoarea e întotdeauna despre bine.
Adela Pârvu: Bucuria magiei e mereu unică.
Salvați Copiii, cu sprijinul Ștefaniei Mircea – bradul Sunete magice de Crăciun: creat din instrumente muzicale și decorațiuni de Crăciun, bradul vine însoțit de tablouri pictate de copii, care se vor oferi licitatorilor.

(surse info, foto : comunicat de presă Salvați Copiii România, fb SalvatiCopiiiRomania)

Alte Articole

Dosar de urmărire penală în cazul cadavrelor de animale abandonate în Babadag

Dosar de urmărire penală în cazul cadavrelor de animale abandonate în Babadag

18 iulie 2024

  În urma unei sesizări primite la începutul acestei săptămâni (în data de 15.07.2024), cât și a unei sesizări făcute către alte instituții, privind abandonarea de cadavre de animale, pe…

CISTESTE MAI MULT
Arme și muniții deținute ilegal, la Tulcea – doi tulceni s-au ales cu dosare penale

Arme și muniții deținute ilegal, la Tulcea – doi tulceni s-au ales cu dosare penale

18 iulie 2024

Polițiștii tulceni au întocmit două dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor si munițiilor pe numele a doi bărbați, ambii din municipiul Tulcea și în vârstă de 70…

CISTESTE MAI MULT