Stiri din tulcea

Fată de 16 ani, mușcată de un câine agresiv, în municipiu

3 decembrie 2021
Fată de 16 ani, mușcată de un câine agresiv, în municipiu

Fată de 16 ani, mușcată de un câine agresiv, în municipiu

Mușcată de picior de un câine agresiv, o tânără a cerut sprijin. Ieri, în jurul orei 19.00, jandarmii tulceni, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost
solicitaţi, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, să intervină în cazul unei fete, mușcată de un câine.
Jandarmii s-au deplasat imediat la fața locului, unde au identificat o fată, în vârstă de 16 ani, speriată, care a declarat că, în timp ce se îndrepta către centrul orașului, a fost mușcată în zona gambei stângi de către un câine. Tânăra a primit îngrijiri medicale de specialitate la fața locului de către un echipaj SMURD, fiind în afara oricărui pericol.
Jandarmii au continuat verificările, identificând proprietara câinelui, care a declarat că se afla cu câinele la plimbare, iar la un moment dat acesta a zărit un alt câine în zonă, a alergat către acesta și a mușcat o persoană care se deplasa pe drum. Femeia a luat câinele și l-a dus în curtea unui imobil situat pe aceeași stradă unde s-a petrecut incidentul.
Jandarmii au întocmit pe numele femeii în cauză actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvâșirii infracțiunii de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.
De asemenea, în cursul acestei zile, jandarmii au fost solicitați să intervină în cazul unui câine periculos lăsat nesupravegheat într-o zonă a municipiului. A fost identificat proprietarul, fiind luate măsurile legale ce se impun în astfel de situații. Jandarmii au sancționat proprietarul câinelui cu amendă în cuantum de 1.500 lei.
fot arhivă, info: comunicat IJJ Tulcea