Stiri din tulcea

Fără concerte de Zilele Municipiului Tulcea

2 august 2021
Fără concerte de Zilele Municipiului Tulcea

Fără concerte de Zilele Municipiului Tulcea

Din cauza pandemiei COVID-19 și a situației incerte privind desfășurarea de evenimente în aer liber, și anul acesta, de Zilele Municipiului Tulcea nu vor fi concerte! Primăria nu a putut aloca bani pentru a aduce vedete ale muzicii românești pe scena din Piața Civică sau pe scena de lângă lacul Ciuperca, cum s-a întâmplat în alți ani.

„Noi nu ne-am concentrat de la începutul anului în a cheltui bani mulţi pentru aceste tipuri de activităţi pentru că avem foarte mult de plătit la diferite tipuri de cofinanţări sau cheltuieli neeligibile. Evenimentele dedicate Zilelor Municipiului se vor desfăşura în perioada 13-15 august în zona lacului Ciuperca. În prima zi vom avea muzică ambientală, a doua zi vom avea o seară multietnică, iar pe 15 august o seară folclorică românească, unde programul va fi asigurat de Ansamblul <>”, a declarat primarul municipiului Ștefan Ilie, joi, în ședința ordinară a Consiliului Local.

Așadar, anul acesta Zilele Municipiului Tulcea se vor desfășura în perioada 13-15 august, atât în Piața Civică, cât și în zona lacului Ciuperca. Pe 13 august va fi muzică ambientală, iar pe 14 și 15 august, pe ambele scene, programul artistic va fi asigurat de către Ansamblul Artistic „Baladele Deltei” alături de formaţii artistice din judeţ, între orele 19.00-22.00.

Nu vor lipsi terasele de alimentație publică, care vor putea fi deschise între orele 08.00-23.30.

De asemenea, în Orăşelul Copiilor vor fi amenajate tobogane gonflabile, maşinuţe electrice și vor fi prezenți mai mulți agenți economici cu bunătăți culinare.

Totodată, pe 15 august este programată o paradă militară pe traseul strada Unirii – Babadag şi Teatrul „Jean Bart”.

Ca noutate, în acest an, pentru prima dată de Zilele Municipiului Tulcea, se va organiza la Casa Avramide un târg de creaţii de autor, denumit „Iarmaroc Design Fair”. Târgul reprezintă o întâlnire cu designerii din România şi cu creaţiile lor – obiecte de design, bijuterii de autor, creaţii vestimentare, bunătăţi etc. Produsele comercializate acolo vor fi obiecte autentice, concepute şi fabricate în România, obiecte de serie mică, unicat sau personalizate. Potrivit primăriei, la iarmaroc vor fi prezenți doi artiști din Tulcea și zece din țară.

De menționat că, pentru buna desfășurare a evenimentului în Piața Civică, strada Unirii din centrul municipiului va fi închisă circulaţiei, devenind pietonală în perioada 13 august, ora 16.00 – 16 august, ora 8.00.

Și pentru ca tulcenii să respecte măsurile anti-COVID 19 și să păstreze distanța, în ambele locații vor fi prezente mai multe echipaje ale Poliției Locale Tulcea și ale Jandarmeriei.

(FOTO Cristian Ganciu)