Stiri din tulcea

Fani ai transportului „verde”, azi, pe strada Isaccei

21 septembrie 2023
Fani ai transportului „verde”, azi, pe strada Isaccei

Fani ai transportului „verde”, azi, pe strada Isaccei

 

Pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilității (16-22 septembrie), Primăria Tulcea ne-a invitat azi, 21 septembrie, de la ora 18.00, cu mic, cu mare, să participăm la MARȘUL MOBILITĂȚII.

Primaria Tl foto Marsul Mobilitatii pt sept 23 1

Concret, pe un traseu ce va porni din Piața Civică – până la sensul giratoriu de la Sala Polivalentă și înapoi pe aceeași rută, fanii transportului „verde” vor putea circula pe bicicletă, cu trotineta sau rolele sau pe jos, susținând astfel transportul ecologic și sănătos, care „ înseamnă sănătate fizică, aer curat, mai puţină aglomerație, mai puţin zgomot, mai puţin stres” , după cum scrie Primăria Municipiului Tulcea pe pagina sa oficială.

Toți cei ce aleg transportul „verde” sunt câștigători așa că participanții vor fi răsplătiți cu premii simbolice.

Mobilitatea urbană ,,verde” înseamnă și infrastructură rutieră dedicată exclusiv transportului în comun sau bicicletelor, prin restrângerea spațiului alocat pentru transportul cu mașinile personale.

În acest sens, administrația locală a anunţat că prin programele de reabilitare a infrastructurii rutiere, acolo unde lățimea străzilor o permite, vor fi realizate și astfel de benzi dedicate.

Dincolo de dotări și infrastructură, în cazul orașelor care au făcut progrese în ceea ce priveşte mobilitatea urbană și care pot fi considerate exemple de bună practică, cea mai importantă componentă a fost schimbarea mentalității și a comportamentului locuitorilor.

Renunțarea la utilizarea mașinii personale este cel mai important și greu pas de făcut iar proiectul Săptămâna Europeană a Mobilității vine în sprijinul acestui demers, fiind vizați, în principal, cei mai tineri locuitori ai municipiului.

Important : participanților la marș li se recomandă să poarte casca de protecţie!

EUROPEAN MOBILITY WEEK 2023: Save energy!

(sursă info şi foto : fb primariatulcea)