Stiri din tulcea

Familia îl apără pe şoferul fugar din Turcoaia, deşi un copil de 13 ani a căzut victimă nevinovată

13 decembrie 2021
Familia îl apără pe şoferul fugar din Turcoaia, deşi un copil de 13 ani a căzut victimă nevinovată

Familia îl apără pe şoferul fugar din Turcoaia, deşi un copil de 13 ani a căzut victimă nevinovată

Mătușa copilului de 13 ani din Turcoaia, împușcat din greșeală de polițiști sâmbătă seară, a povestit ieri la un post de știri că nepotul ei a reușit să ajungă până acasă cu glonțul în abdomen.

Medicii susțin că este în afara oricărui pericol. A ajuns la spital cu un glonț în burtică. Părinții au fost șocați maxim, mai ales că copilul a venit acasă pe picioare spunând ”mami, tati, cred că am fost împușcat”. Au sunat la 112, li s-a recomandat să aștepte salvarea. L-au transportat la Măcin în primă fază, după care a fost transportat la Galați pentru o operație de urgență. Acolo au văzut că glonțul este încă în burtică și se temeau de ce e mai rău. Acum este în Terapie Intensivă, va sta câteva zile acolo sub observație,

a declarat mătușa copilului, relatează antena3.ro. Copilul a fost rănit, după ce unul dintre cele 4 gloanțe trase de polițist înspre fugar a ricoșat din asfalt. Inițial, polițistul a tras mai întâi 6 gloanțe în plan vertical.

Câţiva tineri care se aflau pe stradă sâmbătă au surprins momentul împuşcăturilor pe o filmare și chiar îl recunosc pe fugar: „Trage, bă! Poliţia trage după Lali! Filme, bă!”:

Potrivit IPJ Tulcea, băiatul urmărit are 26 de ani este din Turcoaia și a mai fost cercetat pentru conducere fără permis auto. De altfel, acesta este și motivul pentru care a fost oprit sâmbătă în trafic în jurul orei 17.50. Polițiștii l-au recunoscut, știau că are permisul suspendat.

Tânărul avea o alcoolemie de 0,37 mililitri de alcool pur în aerul expirat. Şi, nu este la prima abatere. Vineri primise o condamnare de un an cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului. Acum va ajunge cel mai probabil în spatele gratiilor.

Familia îl apără:
Mama fugarului: De ce să tragă, e criminal? A omorât oameni? A greşit, a băut o bere…
Tatăl fugarului: Agenţii îl cunosc, toată lumea ne cunoaşte, a tras, cunoscându-l.
Bunica fugarului: A fugit ca i-a fost frică, s-a speriat. Ştiind că a băut o bere.

Fugarul este internat la chirurgie în Spitalul Județean Brăila, iar copilul este la Terapie Intensivă în Spitalul de Pediatrie din Galați. Ambii sunt acum în afara oricărui pericol.

Ancheta în acest caz a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Măcin! Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru purtare abuzivă, după ce copilul de 13 ani a fost împuşcat din greşeală de poliţist. Acesta este cercetat administrativ și de către IPJ Tulcea, într-o anchetă internă.

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, Elena Chiţu, a declarat pentru news.ro, că, luni, la Parchet, a fost înregistrat un dosar penal în legătură cu acel incident.
La nivelul unităţi de Parchet, în cursul dimineţii de astăzi s-a înregistrat un dosar în legătură cu evenimentul de la Turcoaia, cu privire la începerea urmăririi penale în rem pentru infracţiunea de purtare abuzivă
a afirmat Elena Chiţu. Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin a precizat că având în vedere calitatea persoanei respective, anume poliţist în cadrul IPJ Tulcea, dosarul va fi preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. De asemenea, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea a anunţat că faţă de poliţistul care a folosit armamentul din dotare pentru prinderea şoferului a început o anchetă administrativă internă.
Pe numele șoferului, IPJ Tulcea precizează că au deschis un dosar penal pentru conducerea fără permis auto și în stare de ebrietate a unui autovehicul.

(Sursă info, video și foto: IPJ Tulcea, antena3.ro, observatornews.ro, news.ro)