Stiri din tulcea

Faleza Tulcea va purta numele marelui campion Ivan Patzaichin, au anunțat Ștefan Ilie și Horia Teodorescu

30 septembrie 2021
Faleza Tulcea va purta numele marelui campion Ivan Patzaichin, au anunțat Ștefan Ilie și Horia Teodorescu

Faleza Tulcea va purta numele marelui campion Ivan Patzaichin, au anunțat Ștefan Ilie și Horia Teodorescu

În ședința de ieri a Consiliului Local Tulcea, toți cei prezenți au fost de acord ca faleza municipiului să poarte numele lui Ivan Patzaichin, a anunțat pe pagina sa de socializare primarul Ștefan Ilie:
Astfel, odată trecuți peste formalitățile birocratice, faleza noastră se va numi curând ,,Ivan Patzaichin”. Pe lângă toate calitățile sale morale și performanțele sportive de excepție, Ivan avea multe proiecte frumoase și benefice pentru tulceni, planuri la care ținea foarte mult, iar noi, în calitate de autorități locale, societate civilă sau locuitori ai județului, avem datoria să le înfăptuim.
,,Ivan a declarat în nenumărate rânduri că dorește să-și pună la dispoziție numele pentru a contribui ca Tulcea să devină, pe harta internațională, o destinație specială pentru amatorii de văslit în natură și mai ales pentru iubitorii de Caiac-Canoe.
Și-a dorit mult ca Tulcea să găzduiască un Canal Olimpic, care să fie, neapărat, ecologic, atât în felul de construcție cât și în exploatare.
Referitor la Faleză, există un loc pe malul Dunării de care Ivan vorbea întotdeauna cu mult entuziasm; partea dinspre TULCO și SIAJ, acolo unde o continuare a falezei ar pune în valoare orașul vechi și dealul monumentului. A fost să viziteze vechea hală a șantierului și a fost impresionat de structura masivă din lemn a acoperișului. Asta l-a făcut să viseze la un nou centru cultural al orașului, o piață plină de restaurante, cofetării, cafenele, galerii de artă și magazine cu produse locale care să pună în valoare bogăția multiculturală unică a Deltei și a județului Tulcea.”
În document sunt prezentate cele 10 priorități pe care Ivan Patzaichin le avea pentru Delta Dunării, înainte să moară.
Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a anunțat, totodată, că astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Județean Tulcea, vor vota un proiect de hotărâre pentru ca Faleza Tulcea să poarte numele marelui campion și fiu al Deltei, Ivan Patzaichin.
Cred că este un gest firesc de recunoștință din partea noastră, a tulcenilor. Chiar dacă acum faleza este încă în lucru, rezultatul final va fi demn de numele său și îi va onora memoria așa cum merită.
a declarat pe pagina sa de socializare Horia Teodorescu, președinte Consiliul Județean Tulcea.