Stiri din tulcea

Faleza din Tulcea ar putea fi redenumită Faleza Ivan Patzaichin

6 septembrie 2021
Faleza din Tulcea ar putea fi redenumită Faleza Ivan Patzaichin

Faleza din Tulcea ar putea fi redenumită Faleza Ivan Patzaichin

Primarul Ștefan Ilie a trimis o adresă către Consiliul Judeţean Tulcea prin care cere să atribuie numele multiplului campion olimpic şi mondial la kaiac-canoe Ivan Patzaichin acestei zone de promenadă a tulcenilor.

Consiliul Județean Tulcea este instituţia care administrează faleza în perioada lucrărilor de reparaţie și doar acesta printr-o hotărâre de CJ poate adopta redenumirea falezei.

Într-un comunicat de presă transmis luni, primarul explică motivul pentru care administrația județeană ar trebui să îl onorele pe marele sportiv Ivan Patzaichin:

„Ivan Patzaichin, cel mai bun ambasador al Deltei, a cultivat dragostea pentru sport şi natură, bunul simţ, modestia şi altruismul. Avem datoria să redăm Deltei aceste valori. Faleza este locul de plecare spre Delta lui Ivan, de aceea, în mod firesc, acest loc reprezentativ pentru oraşul nostru trebuie să îi poarte numele. Vă propun elaborarea unui proiect de hotărâre, iniţiat de toţi consilierii judeţeni, pentru atribuirea denumirii Faleza Ivan Patzaichin”, se arată în scrisoarea adresată de primarul Ştefan Ilie conducerii CJ şi inclusă în comunicatul de presă.

Ivan Patzaichin a murit ieri dimineață, iar în amintirea lui, RowmaniaFest, eveniment găzduit de Tulcea şi organizat de asociaţia pe care a înfiinţat-o, Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23, se va numi Festivalul Ivan Patzaichin, a anunțat aseară co-fondatorul asociației, Teodor Frolu.

Trupul lui Ivan Patzaichin a fost depus la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo, iar marele sportiv va fi înmormântat mâine la cimitirul Bellu din capitală.

 

foto arhivă