Stiri din tulcea

Explozie la bordul unei nave comerciale, aproape de Sulina

20 septembrie 2023
Explozie la bordul unei nave comerciale, aproape de Sulina

Explozie la bordul unei nave comerciale, aproape de Sulina

 

O explozie a avut loc în această dimineaţă, la bordul unei nave aflată în zona Sulina, dar din fericire echipajul a fost preluat de echipele de intervenţie şi adus în siguranţă în portul tulcean, după cum a anunţat Garda de Coastă.

Nava civilă se află sub pavilion Togo și ar fi lovit o mină marină, aproape de Sulina, la 12 mile în larg, incidentul fiind raportat în această dimineață :

În data de 20.09.2023, la ora 06.50, urmare a unui mesaj de urgență “MAYDAY”, transmis in CH 16 VHF, de către o nava comercială prin care informează ca a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declanșat o operațiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.

La acțiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o nava specializată SAR din cadrul ARSVOM. Toți membrii de echipaj au fost aduși în siguranță în portul Sulina, la bordul navei ARSVOM.

ARSVOM salvare echipaj explozie la bord sept 23

Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navala Română.

Dintre cele 12 persoane ce se aflau la bord, printre care cinci sirieni, patru turci, un libanez și un egiptean, 11 au avut atac de panică, iar o persoană are câteva contuzii și dureri.

(surse info, foto : buletin informativ Garda de Coastă, digi24.ro)