Expertul OMS trimis în România a făcut primele declarații: ”Trebuie să se implice toată lumea! O prioritate urgentă este creșterea vaccinării în rândul grupurilor vulnerabile”

22 octombrie 2021 | Sanatate
Expertul OMS trimis în România a făcut primele declarații: ”Trebuie să se implice toată lumea! O prioritate urgentă este creșterea vaccinării în rândul grupurilor vulnerabile”

Expertul OMS trimis în România a făcut primele declarații: ”Trebuie să se implice toată lumea! O prioritate urgentă este creșterea vaccinării în rândul grupurilor vulnerabile”

Heather Papowitz, expertul trimis de Organizația Mondială a Sănătății în țara noastră, pentru a asista guvernul în criza COVID-19, a făcut astăzi primele declarații, cu ocazia startului maratonului de vaccinare din București, eveniment organizat de Comitetul Național pentru Coordonarea Activității de Vaccinare în Romania, relatează presa centrală.

Sunt încântată să fiu aici și să ofer ajutor autorităților din România. Trebuie să se implice toată lumea, de la guvernanți, la instituțiile publice și până la cetățeni.

Sunt încântată să lucrez cu autoritățile din România și cu părțile cheie pentru a aborda problema nivelului scăzut de vaccinare împotriva COVID-19 în țară.

O prioritate urgentă este creșterea vaccinării în rândul grupurilor vulnerabile, reducerea riscului de spitalizare și deces și ameliorarea presiunii asupra sistemului de sănătate.

au fost primele declarații ale expertei OMS în fața presei. Aceasta a povestit că printre cele mai semnificative momente din cariera sa de medic a fost acela când s-a aflat la New York şi a putut observa că, pe măsură ce rata de vaccinare creştea, rata de infectare scădea.

Am ştiut că ajut oraşul respectiv să revină la normalitate. Au fost cele mai profunde, cele mai semnificative momente din cariera mea de medic şi, aşa cum vedem în New York City, rata de vaccinare creşte, rata de infectare scade, iar oamenii care ajung în spitale cu forme foarte grave şi care riscă să moară sunt cei care nu sunt vaccinaţi

a spus Heather Papowitz. Ea a precizat că este vaccinată şi susţine vaccinul, iar toate rudele şi persoanele din jurul său sunt imunizate.

Susțin vaccinarea, mama, tata, sora mea, nepoții mei, toată lumea din jurul meu este vaccinată. Prima persoană pentru care ne-am făcut griji cu adevărat este tatăl meu în vârstă şi cu multe boli cronice… Este cea mai importantă persoană pentru noi şi ne-am dorit să fie prima vaccinată. Când vaccinul a devenit disponibil pentru copii, băiatul meu de 14 ani a fost vaccinat. Era important să-l ştiu protejat în aceste momente, în care viaţa este foarte fragilă.

a mai spus Papowitz. Reprezentanta OMS a oferit românilor și câteva sfaturi pentru a se proteja de virusul COVID-19, pe lângă vaccinare.

Port mască peste tot, mai ales în locurile aglomerate. La metrou, dacă este plin, sunt foarte mulţi oameni, oameni care nu au măşti, aştept până la următorul tren. Dacă sunt într-un magazin şi sunt foarte mulţi oameni în jur, dacă este aglomerat, dacă oamenii nu poartă măşti, renunţ şi merg mai târziu sau merg la un alt magazin. În mod constant evaluez riscurile şi iau toate măsurile pe care le consider necesare pentru a preveni îmbolnăvirea

a precizat Papowitz. Experta din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Heather Papowitz, a ajuns luni seară în România și va rămâne în țara noastră pentru 60 de zile, timp în care va face o serie de evaluări și recomandări Guvernului în legătură cu gestionarea crizei provocate de COVID-19. Heather Papowitz este medic și expert în managementul situațiilor de criză și a gestionat până în luna martie Biroul pentru pregătire și răspuns în caz de urgență din New York, care a fost anul trecut epicentrul pandemiei în SUA, relatează ziarul Libertatea.

Papowitz are o experiență de peste 20 de ani în gestionarea programelor de management al riscului de dezastre și urgențe medicale și în formularea de politici de răspuns la situații de urgență, cum sunt dezastrele naturale sau epidemiile.

Are un masterat în sănătate publică, cu accent pe sănătatea internațională și asistența umanitară, și s-a specializat în medicina tropicală de la Școala de sănătate publică Johns Hopkins, potrivit prezentării sale de pe site-ul conferinței Health & Humanitarian Logistics din 2013.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, a salutat prezenţa reprezentantului OMS în România, care va ajuta la gestionarea situaţiei din ţara noastră.

Se află alături de noi reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dr. Heather Papowitz, specialist în medicină primară şi de urgenţă. Cu o vastă experienţă în managementul dezastrelor şi urgenţelor medicale, doamna doctor a condus echipa de răspuns la pandemie din New York, din Statele Unite, iar prezenţa domniei sale alături de noi oferă un plus de profesionalism şi de exigenţă evenimentului, menit să susţină vaccinarea populaţiei României – soluţia sigură şi eficientă pentru limitarea răspândirii bolii, care din nefericire generează din ce în ce mai multe pierderi de vieţi omeneşti

a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă.

(Sursă info și foto: mediafax.ro, agerpres.ro, spotmedia.ro, fanatik.ro, antena3.ro)

Alte Articole

Campanie de conștientizare cu privire la efectele caniculei, la Tulcea

Campanie de conștientizare cu privire la efectele caniculei, la Tulcea

23 iulie 2024

Asistenții medicali comunitari din cadrul Direcției de Asistență și Protecție Socială (DAPS) Tulcea au fost prezenți, în perioada 8 – 19 iulie 2024, în mai multe zone din municipiu (Piața…

CISTESTE MAI MULT
Puncte de PRIM AJUTOR deschise în județul Tulcea pe perioada caniculei

Puncte de PRIM AJUTOR deschise în județul Tulcea pe perioada caniculei

11 iulie 2024

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a publicat listele cu punctele de PRIM AJUTOR din municipiul Tulcea și din celelalte localități tulcene, ce funcționează în perioadele de caniculă pentru persoanele…

CISTESTE MAI MULT