Experți și pasionați ai vinurilor românești, în acest weekend, la Tulcea

14 iunie 2024 | Eveniment
Experți și pasionați ai vinurilor românești, în acest weekend, la Tulcea

Experți și pasionați ai vinurilor românești, în acest weekend, la Tulcea

Una dintre întâlnirile trimestriale regulate ale membrilor Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR) va avea loc weekendul acesta la Tulcea, după cum ne-a transmis asociația, ce își propune să realizeze un eveniment deosebit în județul nostru, în condițiile în care reuniunile ADAR sunt cunoscute pentru calitatea și relevanța informațiilor prezentate.

Aceste reuniuni, desfășurate pe parcursul a 2-3 zile, sunt programate la sfârșit de săptămână și reprezintă un prilej excelent de a aduce laolaltă experți și pasionați ai vinurilor românești.

În cadrul acestei întâlniri, persoanele prezente vor avea ocazia să participe la degustări tematice, care vor acoperi vinuri din zonă, în agenda evenimentului de la Tulcea fiind inclusă și vizita a trei crame locale, unde se va oferi ocazia de a explora și evalua direct vinurile din regiune.

ADAR vita de vie

Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR) este un punct de referință în domeniu, reunind degustătorii și producătorii de vin din întreaga țară.

Asociația a fost înfiinţată în 28 ianuarie 1994 cu misiunea de a susține creșterea calității vinului romanesc prin crearea unui cadrul profesional de lucru a profesioniștilor în domeniu, prin participarea în juriile concursurilor și organizarea de competiții naționale, dar și crearea de contexte în care să fie posibil schimbul de idei între profesioniști cu expertize diverse: cadre didactice universitare, doctori în ştiinţe, oenologi, producători, comercianţi și exportatori de vinuri, potrivit celor publicate pe pagina oficială a ADAR.

ADAR 30 de ani in 2024

Prin urmare, anul acesta, ADAR a împlinit 30 de ani de activitate dedicată promovării și dezvoltării industriei vinicole din România.

(surse info, foto : informare de presă ADAR, fb ADARoficial)

Alte Articole

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

19 iulie 2024

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Săptămâna Interetnică, eveniment organizat de Asociația Centrul European pentru Diversitate - EUdivers, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Tulcea, va începe în data…

CISTESTE MAI MULT
S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

11 iulie 2024

După ce, la finalul lunii aprilie, a fost lansat noul brand turistic local, conceput și coordonat de OMD (Organizația de Managament al Destinației) Municipiul Tulcea și intitulat „Tu și Tulcea”,…

CISTESTE MAI MULT