Exerciţiul ,,Mărășești 23″ – ultimele 3 zile la Poligonul Babadag

4 octombrie 2023 | Actualitate
Exerciţiul ,,Mărășești 23″ – ultimele 3 zile la Poligonul Babadag

Exerciţiul ,,Mărășești 23″ – ultimele 3 zile la Poligonul Babadag

Până vineri, 6 octombrie 2023, în Centrul Secundar de Instruire prin Luptă Babadag se desfășoară exercițiul național „Mărășești 23” la care participă militari din Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”, la ceremonia de deschidere fiind prezente detașamente reprezentative ale structurilor subordonate acestei Brigăzi din zona Dobrogei, după cum a transmis Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Artileriștii din cadrul Batalionului 345 Artilerie „Tomis” au avut oportunitatea de a-și etala deprinderile formate de-a lungul anului și de a dezvolta spiritul de grup și pentru mulți dintre aceștia, acest amplu exercițiu a fost prilejul de a primi „botezul focului” executând trageri de artilerie cu obuzierul calibru 152 mm.

MApN exercitiul Marasesti 23 trageri la Babadag oct 23

MApN exercitiul Marasesti 23 tancuri Babadag oct 23

Ieri, 3 octombrie 2023, subunitățile de manevră din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată „MĂRĂȘEȘTI”, au desfăşurat exerciţii de antrenament în teren, în comun cu partenerii de instruire aparținând Bazei 57 Aeriene ,,MIHAIL KOGĂLNICEANU”, a informat Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”.

Instruirea s-a desfășurat într-un cadru complex și realist, având ca principale obiective perfecționarea nivelului de interoperabilitate prin planificarea operației în comun cu militarii din cadrul Forțelor Aeriene, sincronizarea acțiunilor și utilizarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor comune și executarea operațiilor de tip ,,air assault” (asalt aerian).

Brigada 9 Mecanizata ex Marasesti oct 23

Tot la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, a avut loc un exercițiu demonstrativ de evacuare medicală de tip MASCAL (mass casualty), la care au participat militarii români, cu atribuții în domeniul medical.

Brigada 9 Mecanizata ex Marasesti raniti oct 23

Conform scenariului fictiv, militarii răniți pe timpul acțiunilor militare, participanți la exercițiul militar ”MĂRĂȘEȘTI23”, au fost triați medical și li s-au acordat îngrijirile medicale corespunzătoare.

Brigada 9 Mecanizata ex Marasesti medical oct 23
MASCAL este un eveniment în care numărul, tipul sau severitatea leziunilor victimelor depășesc capacitatea și capabilitățile unei formațiuni medicale.

Exerciţiul ,,Mărășești 23″ se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil în zona Mării Negre.

(surse info, foto : fb mapn.ro, fb Brigada9Mecanizata)

Alte Articole

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

19 iulie 2024

În cursul acestei zile, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență produsă de izbucnirea unui incendiu la vegetație…

CISTESTE MAI MULT
Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

19 iulie 2024

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului și Avocatul Copilului - Biroul Teritorial Constanța, vor fi prezenți în Tulcea, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții, în zilele de 31…

CISTESTE MAI MULT