Exercițiu privind o situație de urgență cu victime multiple organizat lângă Babadag

17 iunie 2022 | Actualitate
Exercițiu privind o situație de urgență cu victime multiple organizat lângă Babadag

Exercițiu privind o situație de urgență cu victime multiple organizat lângă Babadag

În pădurea din apropierea orașului Babadag s-a produs ieri un accident rutier grav în care au fost implicate două autoturisme cu două persoane încarcerate, urmat de un incendiu în padure, cu alte 2 victime.

ISU TL exercitiu in cooperare Babadag2
Din fericire, acesta este rezumatul unui scenariu creat pentru un exercițiu pus în aplicare de militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea în cooperare cu Inspectoratul Județean de Poliție Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Serviciul de Ambulanță Tulcea și Ocolul Silvic Babadag, dupa cum a transmis Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea.

”În mai puțin de un minut militarii Secției de Pompieri Babadag au plecat către locul de producere al accidentului cu două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare. La fața locului aceștia au extras cele două victime din fiarele contorsionate ale autoturismelor și le-au predat echipajelor medicale de la SMURD și Ambulanța Tulcea

Concomitent cu intervenția de salvare, au fost trimise în sprijin echipaje de la Polița Rutieră, Ordine Publică, Jandarmeria Tulcea pentru asigurarea perimetrului și pentru a dirija circulația în zonă.

ISU TL exercitiu in cooperare Babadag victima
Chiar în timp ce una dintre victime era extrasă dintr-un autoturism, acesta a luat foc, intervenția devenind extrem de periculoasă atât pentru victimă cât și pentru salvatori. Vigilența și experiența salvatorilor și-a spus cuvântul. În scurt timp pompierii au scos victima din autovehicul iar colegii lor au stins flăcările.

ISU TL exercitiu in cooperare Babadag3

La nici câteva minute de la finalizarea intervenției de pe drumul județean, prin stațiile de emisie recepție se anunța din dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, că a luat foc pădurea din apropiere și că se impune deplasarea cu toate mijloacele disponibile! În sprijinul pompierilor din Babadag a fost trimis un echipaj cu o autospecială nou intrată în dotarea Detașamentului de Pompieri Tulcea, de capacitate mare (10 tone de apă), care a intrat în dispozitiv și cu ajutorul celor două tunuri aflate în dotarea acesteia au reușit să localizeze și să lichideze incendiul. În această misiune au fost alertați și lucrătorii Ocolului Silvic Babadag care au ajutat la crearea căilor de acces. În timpul intervenției au fost descoperite două victime, un stupar intoxicat cu fum și gaze toxice și o persoană prinsă sub o creangă ruptă dintr-un arbore.”

Astfel de exerciții vor continua și în perioada următoare.

Prin acest exercițiu s-a urmărit în principal:

– Gestionarea unei situații complexe apărute în urma unui accident rutier cu victime multiple
– antrenarea tuturor forțelor participante la exercițiu în vederea îmbunătățirii colaborării interinstituționale;
– antrenarea structurilor proprii în vederea lichidării unui incendiu la pădure;
– verificarea punerii în aplicare atât a planurilor proprii cât și a celor de cooperare.

(sursă info și foto : ISU Delta Tulcea)

Alte Articole

Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

20 iunie 2024

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, se află în județul nostru încă de ieri, când a participat la marcarea Zilei Silvicultorului 2024 , iar pentru azi au fost programate…

CISTESTE MAI MULT
6,1 milioane de lei pentru realizarea PUG-urilor de către 8 primării tulcene

6,1 milioane de lei pentru realizarea PUG-urilor de către 8 primării tulcene

20 iunie 2024

În urma semnării, azi, 20 iunie 2024, a protocoalelor cu opt primării tulcene, șapte comune și municipiul Tulcea vor avea la dispoziție o alocație totală de la bugetul de stat…

CISTESTE MAI MULT