Exerciţii militare în derulare, în această lună, în poligonul Babadag

6 octombrie 2022 | Actualitate
Exerciţii militare în derulare, în această lună, în poligonul Babadag

Exerciţii militare în derulare, în această lună, în poligonul Babadag

În această săptămână dar și în săptămânile viitoare din octombrie, în zilele lucrătoare, în poligonul Babadag se execută trageri cu muniție de război, ziua și noaptea, conform adresei Ministerului Apărării Naționale – Unitatea Militară 02025 Babadag, transmite Consiliul Județean Tulcea.

Exercițiile militare se vor desfășura între orele 08.00-23.59, interval de timp în care circulația pe DJ 222, între localitățile Enisala și Sălcioara, unde se află popligonul Babadag, va fi restricționată prin amplasarea a două bariere. Tragerile se vor executa fără întrerupere pe interval de 60 de minute cu pauze de 15 minute între ele, pentru descongestionarea traficului rutier.

Între localitățile Babadag și Sălcioara, se recomandă folosirea unei rute alternative de circulație : BABADAG – DN 22 – localitatea CEAMURLIA DE JOS – localitatea JURILOVCA – DJ 222 – localitatea SĂLCIOARA (și retur).

Pentru rezolvarea unor situații de urgență, se va lua legătura în mod obligatoriu cu Centrul secundar de instruire pentru luptă Babadag, la numărul de telefon 0240/562805.
Pătrunderea în perimetrul poligonului se va face doar cu aprobarea șefului pazei poligonului.

Potrivit informațiilor transmise de Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, militarii structurilor ISR ( Intelligence, Surveillance, Recconesance) din cadrul Brigăzii participă până mâine, 07.10.2022, la exercițiul ,,SENZORUL 22″ în Centrul Secundar de Instruire în Luptă Babadag.

Brigada Marasesti 22 la Babadag 1
Specialiștii ISR își perfecționează deprinderile și abilitățile exersând procedee de cercetare și supraveghere.

Comandantul Brigăzii 9 Mecanizate „Mărăşeşti”, colonelul Adrian Costaru, a declarat pentru Jurnal Militar Constanţa, că săptămâna aceasta structuri din cadrul singurei brigăzi de manevră din Dobrogea participă la exerciţiile Senzorul 22 şi Seven Stars 22 iar de săptămâna viitoare, între 10 şi 21 octombrie are loc cel mai mare exerciţiu anual al brigăzii, Mărăşeşti 22.2.

Brigada 9 Marasesti 22 sigla

Exerciţiul militar „Mărăşeşti – 22.2” se va desfășura tot la Centrul Secundar de Instruire în Luptă de la Babadag.
Este vorba de un exerciţiu de comandament în teren cu trupe şi trageri de luptă, ce se desfăşoară anual pe teritoriul României, la care vor participa aproximativ 800 de militari, conform unui comunicat de presă al Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, relatează Agerpres.
Se vor executa antrenamente care includ trageri cu muniţie reală, deplasări în câmpul tactic, acordarea primului ajutor în zona de operaţii, precum şi proceduri de comandă şi control la nivelul subunităţilor.

„Exerciţiul „Mărăşeşti” are printre obiective : perfecţionarea deprinderilor privind folosirea armamentului şi tehnicii din dotare, creşterea capacităţii de rezistenţă şi acţiune la efort în mediu operaţional ostil, îmbunătăţirea capacităţii de reacţie în cadrul unor scenarii cât mai apropiate de realitatea câmpului de luptă, precum şi creşterea interoperabilităţii cu partenerul strategic dislocat la Baza 57 Aeriană din Mihail Kogălniceanu.

(surse info și foto : comunicat CJ Tulcea, fb Brigada9Mecanizata, Agerpres)

Alte Articole

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

19 iulie 2024

În cursul acestei zile, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență produsă de izbucnirea unui incendiu la vegetație…

CISTESTE MAI MULT
Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

19 iulie 2024

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului și Avocatul Copilului - Biroul Teritorial Constanța, vor fi prezenți în Tulcea, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții, în zilele de 31…

CISTESTE MAI MULT