Eveniment din cadrul proiectului EFIGE, organizat azi la Izmail

25 octombrie 2022 | Actualitate
Eveniment din cadrul proiectului EFIGE, organizat azi la Izmail

Eveniment din cadrul proiectului EFIGE, organizat azi la Izmail

În timp ce Ucraina se află într-un război ce durează deja de 8 luni de zile, autoritățile regionale din Odesa fac eforturi considerabile să realizeze și să finalizeze activitățile din cadrul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană, ca de exemplu, lansarea Centrului Colecţiilor Tradiţiilor Transfrontaliere din Izmail, ce a avut loc azi, după cum a transmis Consiliul Județean Tulcea.

Evenimentul este primul de acest fel organizat în regiunea Odesa în proiectul EFIGE, de la declanșarea războiului, și a fost organizat de Comitetul Executiv al Consiliului Orăşenesc Izmail, în calitate de partener al proiectului EFIGE, cu sprijinul Consiliului Judeţean Tulcea.

Lansarea Centrului Colecțiilor Tradițiilor Transfrontaliere, localizat în incinta Bibliotecii Municipale „Ivan Kotleareavski” Izmail, survine odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare şi dotare a clădirii de patrimoniu, obiectiv monument al orașului Izmail.
Lucrările finanţate în cadrul proiectului EFIGE au redat comunităţii urbane un loc menit să adune cele mai frumoase elemente de folclor local şi tradiţii regionale.

CJ Tulcea Efige Izmail
Evenimentul de lansare al Centrului Colecţiilor Tradiţiilor Transfrontaliere „Ivan Kotlereavski” din Izmail întăreste relaţiile de colaborare dintre administraţia judeţului Tulcea şi a regiunii Odesa, respectiv Primăria Izmail.

Proiectul EFIGE – Ansamblu Transfrontalier. Confluențe de Patrimoniu la Dunăre 2SOFT/2.1/64 a implicat o abordare inovatoare în ceea ce privește nevoile culturale comune ale regiunilor Tulcea, Galați și Odesa, evidențiată în cadrul priorității 2.1 Promovarea culturii locale și conservarea patrimoniului istoric din Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020.
EFIGE și-a propus să valorifice potențialul transfrontalier interdisciplinar (etnografic, arhitectural, gastronomic și viticultural) din perspectiva patrimoniului cultural și istoric, întrucât geografia, istoria și conviețuirea la porțile Dunării au demonstrat o identitate regională unică în această parte a Europei.

În perioada următoare este planificată și o sesiune de închidere a proiectului, pentru partea ucraineană, similară acțiunii organizate de Consiliul Județean, pe 29 septembrie 2022.

(sursă info și foto : fb ConsiliulJudeteanTulcea)

Alte Articole

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT
Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

20 iunie 2024

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, se află în județul nostru încă de ieri, când a participat la marcarea Zilei Silvicultorului 2024 , iar pentru azi au fost programate…

CISTESTE MAI MULT