Stiri din tulcea

Evaziune fiscală si spălarea banilor – percheziții domiciliare la Tulcea

17 noiembrie 2023
Evaziune fiscală si spălarea banilor – percheziții domiciliare la Tulcea

Evaziune fiscală si spălarea banilor – percheziții domiciliare la Tulcea

 

Sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Tulcea, la primele ore ale dimineții, în data de 15 noiembrie 2023, s-au desfășurat 11 percheziții domiciliare pe raza municipiului Tulcea, în două dosare penale ce vizează infracțiunile de evaziune fiscală si spălarea banilor, după cum a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea.

Perchezițiile au fost efectuate de polițiști tulceni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Tulcea dar și a polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Tulcea, Poliția Municipiului Tulcea, Poliția Orașului Babadag și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea și Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea.

În fapt, activitatea infracțională desfășurată de făptuitori constă în două modalități de săvârșire a faptei penale, si anume neînregistrarea în contabilitate și nedeclararea la organul fiscal teritorial a tuturor veniturilor realizate din activitățile comerciale desfășurate și înregistrarea în contabilitate a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale în scopul diminuării masei impozabile, cu consecința sustragerii de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat, potrivit buletinului de presă IPJ Tulcea.

Din sumele astfel obținute, erau achiziționate imobile care ulterior erau înstrăinate către membrii familiei făptuitorilor.

În timpul punerii în executare a mandatelor de percheziție domiciliară au fost ridicate înscrisuri utile cauzei iar în baza mandatelor de aducere,  4 persoane au fost conduse la sediul Poliției  pentru audieri.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări, activitățile fiind în desfășurare în ceea ce priveste cele două dosare penale.

(surse info, foto : buletin de presă IPJ Tulcea, fb politiaromana)